12Puan Yorumluyor: Rusya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Rusya: Manizha – Russian Woman

Ağıt kısmı hariç hiçbir kısmına katlanamıyorum. Beğenemedim.

3/10

Cevat A. (CEV)

İngilizce olmamasına rağmen, bu sene women power temalı şarkılardan bana en çok geçen şarkı oldu. Bunda Manizha’nın tavrının etkisi büyük. Çok güçlü olan ilk yarı finalde yarıştığı için finale kalamaması şaşırtmaz ama finale kalmasını çok isterim.

7/10

Özgün Y. (OZG)

Senenin en tuhaf şarkılarından biri. Hani et mi tavuk mu derler ya, tam öyle bir ikilem. Bir dinliyorsunuz kötü geliyor, bir dinliyorsunuz iyi geliyor. Ancak sahne performansına çok güveniyorum ve Rusya’nın sağlam oy potansiyeli ile finali göreceğini düşünüyorum.

5.5/10

Tuğberk I. (TUG)

Senenin en içimi ısıtan katılımlarından. Belki de Mamo ile birlikte en Rus katılımları. Finalde görmeyi çok isterim.

7/10

Tolga I. (TOL)

Tacik kızımızın sahne enerjisi, şarkısıyla barışık ve doğal hali politik konjonktüre kurban gitmediği takdirde iddialı olacaktır diye düşünüyorum. Romanya gibi sonradan ilk 10’umda yer bulmuş şarkılardan. Tek can sıkıcı yanı, rap bölümlerinin gereğinden fazla uzun oluşu.

8/10

Ader B. (BAD)

Geçti̇ğİmi̇z yil ki̇ şarkilarini İlk di̇nledi̇ğİmde ne tuhaf bi̇r parça demi̇ş sonra da en büyük favori̇m olmuştu bu sene de önyargili olmak İstemedi̇ğİm İçİn sürekli̇ di̇nledi̇m ama Rus kadinlarinin şarkisini ben beğenmi̇yorum. Öte yandan siradan bi̇r şarki olmadiğI İçİn belki̇ başarili olabi̇li̇r.

3/10

Ümit K. (UKA)

Tacik asıllı genç bir şarkıcı olması, şarkının sözlerinin bazı kesimlere göre Rus kadınları aşağıladığı iddiaları ülkesinde epey gündem oluşturdu. Finale çıkarsa ortalarda bitirir yarışmayı bana göre.

5/10

Halil Ö. (HAL)

Vizyoner bir şarkıcı. Stili tarzı olan bir solist… şarkının sözleri ile kadını yücelten bir katılım.enerjik ve canlı performansta seyredeni kilitleyecek.
Dont be afraid 😀

8/10

Köksal Ö. (KOK)

Bu yıl beni en çok şaşırtan şarkı oldu. Çünkü Eurovision’da asla sevmeyeceğimi düşündüğüm bir tarza sahip. Ama nedense ilk günden beri dinledikçe yükselişe geçti. Bu şarkıyı sevdiğim için kendime inanamıyorum. Umarım finalde kendine yer bulur.

7/10

Cem B. (CBU)

Hem genel mesajı hem de Manizha’nın duruşu sebebiyle bu şarkı her geçen dün daha çok yükseliyor bende. Mesajını iyi yansıtabilirse iyi bir derece alabileceği kanısındayım.

8/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 6.1/10