12Puan Yorumluyor: Almanya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Almanya: Jendrik Sigwart – I Don’t Feel Hate

Çok eğlenceli, enerjik, mutluluk veren ve harekete geçiren bir melodisi var. Şahsen ben bayılıyorum ve yerimde duramıyorum. Umarım güzel bir sonuç alır çünkü güzel bir mesaj da veriyor.

7/10

Berkay K. (BER)

Şarkının ve adamın enerjisi yüksek.Klibindeki mesajlar güzel. Sürekli dinlemek isteyeceğim bir şarkı değil. Sahnesinin renkli ve hareketli olacağı belli. Jürilerden yüksek puan alacağını sanmıyorum ancak televote ile yükselir.

5/10

Mert T. (MTO)

Gülen gözler, rengarenk boyalar, renkli insanlar, deli dolu bir üç dakika… Kapanmaktan bir türlü çıkamadığımız salgın döneminde çocuklar gibi didişmeyi, saçmalamayı, çıldırmayı özlemedik mi? Tüm bu insani özellikleri yaşatıyor işte narin ve bir o kadar da çılgın Jendrik. Sjonni’nin arkadaşlarının 2011’de İzlanda adına söylediği “Coming Home” sıcaklığında benim için. Ne arıyorum? Güçlü vokal, pahalı prodüksiyon, ateşli danslar, müthiş klip, harikulade şarkı, birincilik adayı, Top 10 adayı???…. Bu sıfatlar varsın diğer ülkelerin olsun. Almanya’nın tebessümü bu yıl fazlasıyla yeter.

7/10

Volkan A. (VOL)

Neşeli, kıpır kıpır, bir o kadar da naif bir şarkı yollamışlar bu sene. Almanya’ya yakıştırdığım bir anlayış değil bu. Daha asılır, daha ciddi, iddialı, masaya yumruğunu vuracak tarzda işler yapmaları lazım bence. Böyle çerezlik olanlardan değil.

4.5/10

Ader B. (BAD)

Eğlenceli mi? Evet. Mesajı var mı ?Evet. Ama o kadar. Televote alacağına eminim ama jüri de kesin son 5’te. Televote da taşısa taşısa 20. sıraya taşır.

3/10

Tolga I. (TOL)

Hemen hemen herkesin orta parmağını kaldırtan ve içindeki nefreti tetikleyen bir katılım oldu. Şarkıda aynı sözler dönüp duruyor. Klibinde de sadece Jendrik sevimli üstelik; ama şarkının anlam ve önemini düşünüp bunu görmezden geliyorum:)) Bu yıl beni en çok gülümseten şarkı I Don’t Feel Hate. oldu. Ve yine bu yıl en sevimli bulduğum temsilci ise Jendrik. Umarsızca ve mutlulukla dinliyorum. Sevgiler Jendrik. Ve şimdiden geçmiş olsun Almanya.

6/10

Mert E. (MER)

Eğlenceli, ritmi ve klibiyle şarkı eğlendiriyor, ancak sadece o kadar. Yine Almanya’ya son sıralar görünüyor.

4/10

Melih Y. (MEL)

Şarkı i̇çi̇n söylenebi̇lecek tek keli̇me ‘sevi̇mli̇’ olabi̇li̇r sanirim. başarili olacağini düşünmedi̇ği̇m ülkelerden bi̇ri̇ de her seneni̇n haksiz yere di̇rekt fi̇nallerde yer alan ülkesi̇ Almanya.

5/10

Ümit K. (UKA)

Jendrik’in insanın içini ısıtan bir samimiyeti var. Bu da şarkıyı akılda kalıcı hale getiriyor. Yarışan diğer şarkılardan hiçbir anlamda eksiği olmayan keyifli bir şarkı. Ben dahil herkes bu şarkının da klasik bir “Big 5 sonunculuk yarışı” temsilcisi olduğunu düşünüyoruz yarışma politiği yüzünden. Fakat Satellite ile birinciliği elde eden Almanya’nın bu şarkı ile de derece yapmayı beklemesini doğal karşılıyorum. Elde edeceği sonucu en çok merak ettiğin şarkılardan birisi.

5/10

Cem B. (CBU)

Almanya bu yıl 100 jüriden oluşan bir seçim sürecinden geçti ve bu sürecin kazananı Jendrik oldu. Bu şarkıyı 2000’lerin başında çok sık gördüğümüz “joke entry” şarkılara benzetiyorum. Sevdiğim söylenemez. Yarışmayı son sırada tamamlayacağını düşünüyorum.

3/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirme sonucu aldığı puan: 5/10