68. Eurovision Şarkı Yarışmasının Ardından

Bir heyecanlı sezon daha sona erdi. Son yılların en olaylı Eurovision’unun ardından fanlarını güldüren ve zafere ulaşan ülke genç yetenek Nemo sayesinde İsviçre oldu. Eurovision tarihinin ilk şampiyonu İsviçe Lys Assia ve efsanevi Celine Dion’un ardından 24 yaşındaki genç şarkıcı Nemo Mettier, seslendirdiği The Code isimli şarkıyla ülkesine 3. zaferini kazandırdı.

Nemo NTV
Kaynak: ntv.com.tr

7 Mayıs 2024 Salı günü gerçekleşen ilk yarı finalde 15 şarkı arasında Hırvatistan, Ukrayna, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Kıbrıs, Finlandiya, Portekiz, Slovenya ve Sırbistan final bileti alan ülkeler oldu.

9 Mayıs 2024 Perşembe günü yapılan ikinci yarıfinalde final hakkı kazanan ülkeler ise İsrail, Hollanda, Ermenistan, İsviçre, Yunanistan, Estonya, Letonya, Gürcistan, Avusturya ve Norveç oldu.İkinci yarı final’in bizim açımızdan en keyifli anları şampiyonumuz göz bebeğimiz Sertab Erener’i 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde diğer iki Eurovision divası İsveç’li Charlotte Perelli ve Yunanlı Helena Paparizou ile aynı sahnede ülkemize birincilik getiren Everyway That I Can adlı şarkısını seslendirerek milyonları ekrana kilitlemesi oldu.

Sertab
Kaynak: cgtnturk.com

Büyük finalin bir gün öncesinde Hollanda temsilcisi Joost Klein ve İsrail ekibi arasında geçen bir tartışma Hollanda’nın son anda yarışmadan diskalifiye olması ile sonuçlandı. Bir çok fan ve yarışmacı sanatçıların itiraz ve protestoları arasında gelip çatan final gecesi yarı finali geçen 19 ülke (Hollanda dışında), big 5 (Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere) ve geçtiğimiz yılın birincisi İsveç’in de aralarında bulunduğu toplam 25 ülke yarıştı. Renkli ve keyifli geçen gecenin sonunda yüzü gülen taraf İsviçre’yi The Code isimli parçasıyla temsil eden genç sanatçı Nemo oluyor.

Final sonuçları aşağıdaki gibidir:

Eurovision 2024
Kaynak: Eurovision.tv

Şampiyonun final performansını aşağıdaki videoda tekrar izleyebilirsiniz: