12Puan Yorumluyor: Romanya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Romanya: Roxen – Amnesia

Bir ısınamadığım şarkı daha. Şarkının başından sonuna kadar değişik ritimler hakim ama bu şarkı bana göre sadece Icebreaker’ın kötü bir kopyası

5/10

Cevat A. (CEV)

‘Alcohol you’ beni hiç yükseltmemişti fakat ‘Amnesia’ tam olarak yarışmanın ihtiyacı olan bir şarkı türü. Sözleriyle, altyapısıyla bu sene favorilerimden biri. Umarım sahne performansı da klibi kadar güzel olur.

8.5/10

Özgün Y. (OZG)

Çok kuvvetli bir ses, çok kuvvetli bir şarkı. Zor bir seneye denk gelmesi tek şanssızlığı. Ne olursa olsun, kaçıncı olursa olsun yarışmanın rengi olacak katılımlardan. Final şüphesi yok, top 10’in güçlü adaylarından.

7/10

Tuğberk I. (TUG)

Başta çok bayılmadığım ama şu an gerçekten çok sevdiğim bir katılım. Roxen bunu canlıda çok yukarı taşıyacak.

7.75/10

Tolga I. (TOL)

Başlarda fazla ilgimi çekmemiş bu şarkı Nisan başından itibaren keskin bir yükselişle şu anda ilk 3’ümdeki yerini sağlamlaştırdı. Alcohol You’ya göre çok daha başarılı bulduğum bu şarkı güzel de bir sahneyle finalde ilk 10 yapacaktır düşüncesindeyim.

9/10

Ader B. (BAD)

Geçtiğimiz yılın pandemi yasağı Eurovision için ülkesi adına seçilen genç yetenek Roxen’i pek etkilemedi ve onun şöhretini engelleyemedi. Birbiri ardına çok sayıda single yayınlayan şarkıcı, Avrupa’nın birçok ülkesinde listelere girmeyi başardı. Pekala Alcoholic şarkısıyla çok daha iyi bir puan yakalayabilir ve ilk 5’i zorlayabilirdi ama yine de çıta üstü bir şarkıyla bu yıl da ilk 10’da yer alacağına kesin gözüyle bakıyorum.

7/10

Olcay T. (OLC)

Şarkicinin geçen seneki̇ parçasini çok beğenmi̇şti̇m ancak bu sene favori̇m değİl. Öte yandan başarili olacaktir buna İnaniyorum.

5/10

Ümit K. (UKA)

Klas kelimesinin karşılığı bir katılım.
Her şey düşünülerek farkında olunarak tasarlanmış bir prodüksiyon.
Bu yüzden hakettiği yerde finalde top 10 için mücadele edecek

8/10

Köksal Ö. (KOK)

İlk günden beri hayranlıkla dinlediğim mükemmel bir şarkı. Hiçbir eksiği, kusuru yok. Roxen benzersiz sesiyle bu yıl herkesi etkileyecek. Final’de çok iyi yerlere geleceğinden eminim.

10/10

Cem B. (CBU)

Bu sene en sevdiğim ikinci isim de Roxen ve şarkısı Amnesia. Bu şarkının Roxen’in genel ruhuyla çok iyi eşleştiğini ve çok güzel parladığını düşünüyorum. Bence iyi bir sahneleme ile de güzel derece alacaklar.

9/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 7.6/10