BAKIŞ AÇISI-17: İZLANDA

maxresdefault

OGAE Turkey üyesi Köksal’ın bakış açısından Greta Salome ve Hear Them Calling

2016’da İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenecek olan Eurovision şarkı yarışmasında,
İzlanda’yı Greta Salome “Hear Them Calling” şarkısıyla temsil edecek.
Greta, Şubat ayında yapılan İzlanda ulusal finalini kazanarak, ikinci kez ülkesini Eurovision’da temsil etme hakkını kazandı. 2012 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan yarışmada Jonsi ile birlikte düet yaptığı, “Mundu eftir Mer” isimli şarkıyla, yirminci olabilmişlerdi.
1986 doğumlu olan Greta, müzisyen bir ailenin içinde büyüdü. 4 yaşında keman çalmaya
başlayan Greta, Reykjavik müzik akademisini bitirdikten sonra eğitimine hala devam etmekte olan profesyonel bir müzisyen olarak, İzlanda Senfoni orkestrasında çalışmalarını sürdürüyor.
İzlanda’yı temsil ettiği şarkısının da söz ve bestesi kendine ait. Modern soundlu ve etnik öğelerin birleşimi olan şarkısı ve ulusal finaldeki sunumu ile Eurovision sevenler arasında ses getirdi.
Bir sene önce Eurovisionu kazanan İsveç’in sunumuna ve 2012’de İsveç adına kazanan Loreen’in Euphoria’daki dans hareketlerine benzerliği ile birçok kişiyi, şarkının yarışmadaki şansı adına ikiye böldü.
Bu durum dahi, şarkıyı ilgi çekici kılmaya yetiyor. Provalar öncesi bahislerde 10 sırada. Kimilerine göre kara at, kimilerine göre yarı finali geçmesi başarı olarak düşünülüyor.
Buna en iyi cevabı Greta, Eurovision sahnesinde verecektir. Her gün düzenli crossfit
yapan bir sporcu olması, profesyonel müzisyen kimliği ile birleştiğinde, mücadeleci ruhunu o sahnede herkese gösterecektir.
Belki zor da olsa İzlanda’ya Eurovision’da ilk birinciliği Greta getirecek. Bunu o gece sahnede anlayacağız.
Başarılar İzlanda ve Greta…