BAKIŞ AÇISI-16: İRLANDA

Nicky-Byrne-Eurovision-2016-Ireland

OGAE Turkey üyesi Süleyman’ın bakış açısından Nicky Byrne ve Sunlight

Westlife’ın Sarışın Nicky’si

“Eurovision’un en başarılı ülkesi hangisidir?” sorusuna çoğunuz aynı cevabı verecektir. Bilgi yarışmalarının vazgeçilmez sorularından biridir ve doğru cevap hepinizin tahmin ettiği gibi İrlanda. Yedi kez zafer kazanmış, Eurovision’un en çok birinciliğe sahip ülkesi olsa da yüzü senelerdir gülmüyor. Üstelik tahtları da tehlikede. İsveç geçen sene altıncı kez kazanarak bu rekoru eşitleme yolunda sadece bir adım bıraktı. Bu seneye kadar temsilcilerini bir gece şovuna eklenmiş ulusal final ile yapan ülke, üst üste gelen başarısız sonuçlardan sonra bu sene görevlendirme usülü ile seçtiği Nicky Byrne’i Stockholm’e gönderecek. Sizlere önce Nicky’den bahsetmek istiyorum.
Nicky Byrne, tüm Avrupa’nın bir zamanlar tanıdığı bir isimdi. 90’lar sonu ve 2000’lerin başında dünyayı kasıp kavuran boyband furyasının en gözde gruplarından Westlife’ın sarışın Nicky’si olarak dünya çapında 20 milyondan fazla albüm sattı, İngiltere listelerinde 14 kez zirveye çıktı. Genç kızlarımız zamanında Blue ile ilgilenmekten bu gençleri Türkiye’de çok tanıyamadık belki ama orijinali 95 birincisi Secret Garden şarkısı olan You Raise Me Up’ı hepiniz hatırlarsınız. Tüm Avrupa gibi bu güzel şarkıyı onların sesinden tanımıştık.
Westlife artık geçmişin boyband çöplüğünde yerini almış olabilir fakat Nicky kariyerine televizyon ağırlıklı bir şekilde devam ediyor. Westlife’ın en güzel sesli elemanı olmadığı için olsa gerek müzik kariyeri çok ilerlemedi. Bu yüzden ismini artık müzik listelerinde görmüyoruz. Fakat 36 yaşında, evli ve üç çocuklu Nicky her sene İrlanda’nın en seksi erkeği listesinde ilk 3’ün gediklisi olmuş durumda.
Uzun süredir sahnelere ara veren Nicky bu hasretini Stockholm’de giderecek. Söyleyeceği şarkı Sunlight kendisinin de yazılmasında parmağının olduğu eğlenceli bir pop şarkısı. Dinleyicinin üzerinde pozitif bir enerji bırakıyor. Bir daha dinleme isteği oluşturuyor. Sözleri de gayet anlaşılabilir bir biçimde yazılmış, bizlere umut aşılıyor. Bu özellikleri ile Sunlight Eurovision için biçilmiş kaftan. Şarkı 12 Mayıs’ta yapılacak ikinci yarı finalde yedinci sırada yarışacak.
Eurovision öncesi sadece Londra’da performans geçekleştiren Nicky fanlardan olumlu tepkiler aldı. Buna rağmen Mayıs’ta ipi göğüsleme şansı çok düşük görünüyor. Kazanmasına verilen oran 1’e 150. Burdan bakacak olursak Nicky’nin İrlanda’yı üç senedir görmediği finale çıkarması başarılı sayılması için yeterli. Umarız ki bunu gerçekleştirir. OGAE Türkiye olarak kendisine ve İrlanda’ya başarılar diliyoruz.