DANİMARKA FİNALİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ

DMGP1366_768_lq-620x330

Ulusal finaller serimizde bu sefer sıra Danimarka’da. Alper arkadaşımız sizler için Dansk Melodi Grand Prix 2016’yı değerlendiriyor.

Merhaba sevgili Eurovisionseverler !

Dışarısı buz gibi , lapa lapa kar var ama bizim içimiz ulusal finallerin ateşiyle yanıyor vesselam. Bu soğukların sonunda yerlerin kuruyup güneşin bize munzır gülümsemelerine denk gelen finallerden önce içimizi ısıtan ulusal finallerden birini incelemeye ne dersiniz?
Ülkemiz ; Avrupa kıtasının İskandinavya’ya göz kırpan sempatik ülkesi Danimarka.

Melodi Grand Prix 2016’da Stockholm’de yapılacak finallerde arz-ı endam etmek için 10 şarkı yarışacak 13 Şubat akşamı.

Bu şarkıları biraz tanıyıp , dinlemeden önce bir fikir almaya ne dersiniz ?

Haydi başlıyoruz 🙂
1.Rays Of Sunlight : Şüphesiz ki Eurovision final sahnesinde değil ulusal finallerde bile yer alması zor bir şarkı. Danimarka katılımlarının genel karakterine çok ters bir şarkı , üstelik 2014’te ev sahibi iken Basim bu tarz bir şarkıyla yarışıp istediğini elde edememişti şimdi neden o şarkının yanına bile yaklaşamayan bir besteyi seçsinler ki ? Aynı hataya 2 kez düşmezler .

Aynı fikirde miyiz ?

2. Soldiers Of Love : Tarzının Danimarka popüler müzik zevkini en iyi yansıttığını düşündüğüm bir melodiye sahip. Yalnız şarkı bütünlüğü bunu destekliyor mu emin değilim yer yer kopukluklar var. Canlı performansın şarkıyı bir iki kademe yükseltip yükseltemeyeceğini final akşamı göreceğiz.

3. Heart Shape Hole : Stay Awake ile sesini rengini ve ne kadar güzel olduğunu gördüysek bu şarkıyı da hanım kızımızın sesi bir basamak yükseltiyor . 2013’te olmadı ( iyiki de olmamış 🙂 ) bakalım 3 yıl aradan sonra bu sefer olacak mı ? Gecenin iddialı şarkılarından olduğunu düşünüyorum .

4. To Stjerner :Eurovision şarkı yarışmasına aylar kala sürekli dile gelen ve bir türlü bir sonuca kavuşturulamamış bir ülke sorunsalıyla Danimarka karşı karşıya : Dil seçeneği !
Bu şarkı da Danca olmasının eksilerini görebilecek bir yapıya sahip. İngilizce ile çok daha klas ve sağlam durabilecekken Danca ile yavan kokuyor. Ama her şeye rağmen melodi açısından dimdik ayakta.

5. Who Needs A Heart : Ulusal finaller ulusal final yapan , yoğun ilgiyle beklenmesinin bir nedeni var ise bunun nedeni Who Needs A Heart gibi dinledikçe güzelleşen dinledikçe dinleyesimizin geldiği şarkılardır.Bu şarkılar yakıyor işte içimizi , dışarıda lapa lapa kar yağarken 😉

6. Break It Good : Grand Finalllerde bile averaj şarkıları varken ulusal finallerde neden olmasın 🙂 ?
Şarkı hoş sempatik ritmik ama eğlencelik , çekirdek yani . Çıtla eğlen sonra bye bye

7. Breakaway : Tüm ülkelerin ulusal finallerinde göreceğimiz şarkı tipi bu sanırım :)pop ile rock flörütnden doğan , üniversiteli amatör grup soslu bir katılım yapan Bracelet’e müizk hayatında başarılar.Canlı performansta ne olur bilinmez ama bu tarzı seviyor Danimarka .

8. Never Alone : Danimarkalı müizkseverlerin asla rağbet göstermeyeceği bir tür. curcuna ve dinginliğin artarda geldiği bir karmaşadan ibaret. Averaj şarkılarının önde gideni bir şarkı :S

9. Blue Horizon : Solistin sesinin rengine güzelliği şarkıya olan ilgiyi arttırıyor. Tam bir kumar. Sahnede şarkıya uygun bir ambiyans yaratılırsa neden olmasın ; alıp yürüme şansı bile var.

10. The Wrong Kind : Bir hata bir yanlış yapılmış sanırım . Bu hatadan 13 Şubat akşamı dönülecektir eminim.

Evet efendim , bendeniz Alper’den bu kadar. Şarkıları dinlerken belki aynı duyguları yaşarız belki zıt düşeriz ama hepimizin ortakpaydası Danimarka’nın ulusal finalleriyle içimizi ısıtan buram buram Eurovision solumamıza neden olan bir Melodi Grand Prix daha ile karşımızda olması.
Teşekkürler Danimarka !