Eurovision 2024 İspanya temsilcisi 3 Şubat’ta Seçilecek!

İspanya’daki Benidorm Fest 2024 hakkında bilgiler, İspanyol yayıncı RTVE tarafından açıklandı. Benidorm şehrinde düzenlenen basın toplantısına gore, İspanya’yı temsil edecek isim 3 Şubat’ta yapılacak ulusal finalle belli olacak.

Blanca Paloma’nın “Eaea” adlı şarkısıyla bu yılki beklentileri karşılamasa da , İspanya’nın gelecek yılki ulusal finali Benidorm Fest’in coşkusu ve heyecanı dinmiş gibi görünmüyor.

Benidorm sahilinde yapılan sunumda Benidorm festivalin tarihleri açıklandı. Sunumda kucuk bir led ekranda  Loreen gibi gecmis eurovision sarkicilarinin performanslarına da yer verildi.

Benidorm Fest 2024’ün ilk yarı finali 30 Ocak 2024’te, ikinci yarı finali iki gün sonra 1 Şubat’ta yapılacak. 3 Şubat Cumartesi günü büyük final olacak ve İspanya’yı İsveç’te kimin temsil edeceğini öğreneceğiz. 16 yarışmacının katılacağı Benidorm Fest’in adayları 11 Kasım’da duyrulacak.

Ayrıca, müzisyenleri ve ilgili sanatçıları festival için birlikte şarkı yazmaya teşvik etmek adına Eylül ayında bir şarkı yazma kampı yapılacak.

Gerek etkileyici ve devasa sahne performanslarıyla , gerek İspanyol ritimlerinin renk kattığı şarkılarla, Benidorm Fest’in , 2024 yılında da bize çok güzel bir ulusal final gecesi yaşatacağına inanıyoruz.

İspanya’yi geçen sene Blanca Paloma – Eeea adlı şarkısıyla temsil etmiş ve 17. olmuştu.Kaynak : Escxtra.com

Yazan:  Bahadır Demirci