OGAE Türkiye, OGAE Song Contest seçimini yaptı

Her yıl geleneksel olarak OGAE klüpleri arasında düzenlenen ve bu yıl Avustralya’nın Sidney kentinde gerçekleşecek olan OGAE Şarkı Yarışmasında OGAE Türkiye’yi genç ve başarılı şarkıcı Güneş temsil edecek. 2021 yılında Cardiff’te düzenlenen yarışmayı Tones and I adıyla bilinen Toni Watson’un “Fly Away” adlı şarkısıyla OGAE Avustralya yarışmayı kazanmıştı. Daha sonra 2022 yılında iptal olan yarışma bu yıl Sidney de düzenlenecek. Yarışmadaki ülke sayısı henüz belli değil ancak OGAE Türkiye’nin şarkısı belli. 

Jibmf3MzpaFdJOf0kRdAXcDU1nxTPKfXCuG90aTsDgc3DjaRylpMmjpH9hFlL2VcT3CACKap8q2ek2P6 FVJILyhMzd8FC1xKWVC8nO6pYXMMuIUnRwoAckjOryynB KMnGJUg0A0beg7UA5Z4T0w

Peki ya kim bu Güneş? 1 Aralık 1999 tarihi İstanbul doğumlu olan ve asıl adı Güneş Taşkıran olan Güneş, Uzi ile yaptığı düet parçası “Dua” ile tanındı. Ancak Güneş, müzikle 9 yaşında ilgilenmeye başladı. 2014 yılında TV8 de yayınlanan The Voice Kids yarışmasının Türkiye versiyonu olan O Ses Çocuklarda Oğuzhan Koç’un takımında finale kadar yükseldi. 2020 yılında ilk çalışmasını yayınladı ve kariyerinde hızlıca yükseldi. Güneş bu yıl OGAE Türkiye’yi NKBİ (Ne Ki Benden İstediğin) adlı Türkiye de oldukça popüler olan şarkısı ile temsil edecek. Klibiyle dikkat çeken şarkının söz ve müziği Güneş’e aitken, Aranje’si Volga Tamöz’e ait.

Güneş’e 12puan olarak yarışmada ve kariyerinde bol şans diliyoruz.

Fettah Saltuk Mehmet Ünlü