12Puan Yorumluyor: Litvanya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Litvanya: The Roop – Discoteque

The Roop son iki senedir fanların en sevdiği isimlerden oldu. Şarkıları günümüz müzik standartlarına çok uygun. Bu yüzden de fanları çok güzel kendine bağladığını düşünüyorum. İyi bir derece alacakları kanaatindeyim.

7/10

Burak K. (BKY)

Geçen yıl kazanacağına hemen hemen emindim. The Roop Litvanyada dünya müziği yapılabileceğinin en iyi kanıtı. Bu yıl Discoteque ile beni yine yakalamayı başardı. Kazansa çok sevineceğim ülkelerden.

8/10

Tolga I. (TOL)

Yine geçen seneki şarkıları çok daha güzel ülkelerden birisi. Ama zamanla bu da çok yükseldi gözümde. Konsept, danslar, hareketler, neredeyse geçen yılla aynı gibi, onun da nedeni: resmen bir çığır açtılar bence. Dikkat çekeceğini ve finalde rahat ilk 10 yapacağını düşünüyorum. En iyi Litvanya derecesi bile gelebilir hatta.

9/10

Ader B. (BAD)

2020 etkisi 2021’e nasıl yansıyacak diye tüm yaz düşündük. Aynı tarz mı gelir, değiştirebilenler ne kadar değiştirir… The Roop adeta tüm endişelerimizi çöpe attı. Favorim 2020 şarkısından, favorilerimden olan 2021 şarkısına. Discoteque, eğlenceli, hafif karanlık, hafif delice tarafıyla beni sonuna kadar çekti. 2020 kadar favori olmasalar da, top 10’da yerleri hazır diyorum.

8/10

Tuğberk I. (TUG)

Değişik, eğlenceli. Kendini tekrar tekrar dinleten bir şarkı. Üst sıralarda olacaktır. Birinci olursa da çok şaşırmam.

8/10

Efe E. (EFE)

Geçen sene her ne kadar sevemediysem bu sene resmen aşık oldum. BA YIL DIM

9/10

Cevat A. (CEV)

Litvanya’nın geçen yıl ki şarkısı birincilik adaylarındandı. Bu yıl ki şarkıda güzel ama birinci olması zor. En iyi ihtimalle top 10…

7/10

Halil Ö. (HAL)

Bu şarkı mı ? Geçen sene ki sarkımı ? Diye düşünsekte, kalite şaşırtmıyor. Dansı ve sunumu ile favorilerden…

7/10

Köksal Ö. (KOK)

On Fire’dan sonra daha iyi bir şarkı yapmak zordu zaten ve bu şarkıyı o anlamda anlaşılabilir buluyorum. The Roop ile ilgili sevdiğim özellik geçen seneki tarzlarına bağlı kalmış olsalar da farklı yapıda bir şarkı ile katıldılar ve son derece yaratıcı oldukları da aşikar. Discoteque oldukça güçlü ritimlere ve akıcı bir melodiye sahip, arka arkaya dinleme isteği uyandırıyor sizde. Lakin ulusal finalde gördüğümüz sahne şovu şarkıyı tam anlamıyla sevmemi engelliyor. O dans maymun duruyor.

8/10

Ali G. (OAG)

Geçen sene ki̇ şarkilari İle belki̇ de tari̇hleri̇nde ki̇ İlk bi̇ri̇nci̇li̇kleri̇ni̇ alabi̇leceklerdi̇. Bu seneki̇ şarki geçen yil kadar çok çeki̇ci̇ ya da İlgi̇nç değİl ancak başarili olacağina İnandiğim ülkelerden.

6/10

Ümit K. (UKA)

Sanırım sevmeyen azınlık kitle arasındayım. Aslında şarkı eğlenceli, ilgi çekici ama keşke geçen seneki koreografileriyle aklımda kalsalardı. Bu seneki parçanın sözsüz kısmındaki saçma hareketlerine tahammül edemiyorum.

4/10

Mert T. (MTO)

2020 Litvanya şarkısı On Fire kesinlikle finalde en iddialı katılımlardan birisi olacaktı. Farklılığı, müziğin içi boşaltılmadan ortaya koymak çok zor bir zanaat ve The Roop geçen yıl bunu başarmıştı. Gel gelelim bu yılın The Roop’u tamamen hayal kırıklığı. Şarkı bile diyemeyeceğim birşey koyuldu önümüze. 3 dakika boyunca bir adamın nefes nefese konuşmasını dinlemek bana zerre keyif vermiyor. Kendisi bu tekniğin normalden daha zor olduğunu söylüyor, buna saygı duyarım ama tekniği zor diye sevmek zorunda da değilim. Benim 39 şarkılık listemin son 5’inde yer alıyor.

2/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 6.9/10