12Puan Yorumluyor: Letonya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Letonya: Samanta Tina – The Moon Is Rising

Samanta Tina çok özgün bir yetenek. Geçen sene ulusal finali kazandığında Eurovision’da iyi bir derece alacağı konusunda hepimiz çok emindik. Bu sene yine sesini çok parlattığı güzel bir şarkı ile geldi. Finale çıkacağı ve tablonun sol tarafında yer alacağı konusunda eminim. Fakat bu şarkıyı geçtiğimiz seneki şarkısından daha zayıf buluyorum.

6/10

Burak K. (BKY)

Samantha Tina çok sağlam bir ses. iki yıldır farklı renklerde şarkılar sunuyor. Final şansı 50/50

5/10

Tolga I. (TOL)

Kadının sesini, tavrını, tarzını çok seviyorum. Bu seneki şarkısı bir “Still Breathing” değil ama zamanla ona çok yaklaştı. Fondaki ritm başta biraz sinir bozucu gibi gözükse de şarkıya modern ve özgün bir hava veriyor. Başarılı olmasını çok istediğim şarkılardan birisi.

8.5/10

Ader B. (BAD)

Eurovision takip edenleri iki farklı tarafa ayıran bir katılım. Samanta, aynı ayrımı geçen sene de yaratmıştı. Ben biraz daha seven taraftayım. Her ne kadar bahislerde veya fan puanlarında altlarda gözükse de, iyi performans ve yaratacağı alternatif etkiyle ”Finalist adayı” diyorum.

6.5/10

Tuğberk I. (TUG)

Bir ses harikası daha ama bu sesi gösterme olayı bu şarkı için tamamen show ya ısınamadım bi türlü

4/10

Cevat A. (CEV)

Şarkı olarak geçen seneki şarkıdan daha zayıf olsa da … şarkının sözleri amacı ve Samathanın kışkırtıcı güçlü vokali ve güzel bir show ile rahat finalde…

5/10

Köksal Ö. (KOK)

Bu senenin ağır topları arasında sessiz kaldı ama ben Letonya’da büyük bir potansiyel görüyorum. Doğru sahne ile finale çıkıp ilk 15’e de girebilecek bir enerjisi var. Şarkı sonlara doğru biraz baş ağrıtıyor ama yine de farklı bir katılım olması açısından destekliyorum.

6/10

Ali G. (OAG)

Kesi̇nli̇kle beni̇m tarzim olmayan bi̇r şarki. Böyle abartili yüksek tonda söylenen şarkilari beğenmi̇yorum. Bağirtilardan zevk alanlar İçİn çeki̇ci̇ gelebi̇li̇r..

3/10

Ümit K. (UKA)

Neden bağırıyor , müzik nerde !

1/10

Hakan Y. (YKY)

Geçen seneki şarkısından daha iyi geldi bana. İlk çıktığında daha çok beğenmiştim ama git gide sıkılmaya başladım bu parçadan. Klibindeki kadın dayanışması hoşuma gitse de sözlere gelince o mesaj sönük kalmış. İkinci yarı finalde olması onun leyhine olmuş. Finale çıkabilme şansı yüksek.

4/10

Mert T. (MTO)

Genel olarak bende olumsuz bir intiba bıraktı bu katılım. Şarkı çok darmadağın ve bu rahatsız edici. Klibi de artık görünce baygınlık geçirtecek klişelikte. Şans vermek istemiyorum.

3/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 4.7/10