12Puan Yorumluyor: İzlanda

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İzlanda: Daði & Gagnamagnið-10 Years

Eurovision’ın iki senelik dönemini göz önüne aldığımızda Dadi’nin artık bir fenomen olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medya ve fan etkisi ile şimdiden Eurovision’un kazananlarından. Şarkıya gelirsek, türü sevenin çok seveceği bir şarkı. Ancak geçen sene kadar iddialı bulmuyorum. Yine de izlemek çok keyifli olacak.

7/10

Tuğberk I. (TUG)

Geçen sene İzlanda’nın yılı olabilirdi. Mükemmel bir şarkı arkasına fanları da almıştı ve çok güçlü bir şekilde geliyordu. Bu sene Dadi belli ki biraz daha fanlara yaslanmak istemiş çünkü 10 Years ne yazık ki Think About Things kadar üst düzey bir şarkı değil. Bununla birlikte yine de İzlanda’yı bu sene ferahlatıcı ve yarışmaya renk getiren bir katılım olarak görüyorum.

7/10

Ali G. (OAG)

Geçen seneki̇ İlgi̇nç değİşİk ve güzel şarkilarinin ucuz bi̇r versi̇yonu olmuş. Ben beğenmi̇yorum. Yi̇ne de başarili bi̇r sonuç alacağini düşünüyorum.

3/10

Ümit K. (UKA)

Dadi bu yarışmadaki en iyi müzisyenlerden biri. Geçen yıl çok sağlam kazanma adayı olan İzlanda bu yıl aynı rüzgarı yakalayabilmiş değil. Şarkı geçen yılki şarkıdan daha zayıf, buna ragmen ilk 10 kesin gibi. İlk 5 de şasırtıcı olmayabilir.

6.75/10

Tolga I. (TOL)

Geçen sene Think About Things 12 puanmken bu yılki 10 Years 39’luk listemin anca ortalarında. Belki de çabuk sıkıldm o bilgisayar oyunu konsepti havalarından ama bu şarkıyla normal şartlar altında ilk 10 yapmalarını zor görüyorum.

6/10

Ader B. (BAD)

2020’deki şarkı başarısını yakalayamanlar kervanındayız yine. Buna rağmen şarkı mutlu ediyor ve dinlemesi çok keyifli. Tabi ki klipten ve canlı performanlarından gördüğümüz üzere gecenin en eğlenceli şovlarından biri olacağı da aşikar. Fakat Kuzey Avrupa ülkeleri dışında çok fazla oy toplayabileceğini sanmıyorum.

6/10

Özgün Y. (OZG)

Keşke geçen yılki şarkıyla yarışsalardı kesin kazanırlardı Eurovision’u. Bu yıl ki şarkıları da güzel ama geçen yıl ki kadar değil.

7/10

Halil Ö. (HAL)

Daði & Gagnamagnið özgün tarzıyla herkesi etkiledi. Son yıllarda büyüyen “İzlanda sempatikliği” olgusunu da ileri bir noktaya taşıdı. 2020 yılı onlar için biçilmiş kaftandı. Bu şansları ellerinden alındı. Bu yıl da başarılı olacaklarına eminim fakat birincilik pek olası görünmüyor.

8/10

Cem B. (CBU)

2017 yılında Söngvakeppnin izlediğimde favorim Dadi ve şarkısı Is This Love? olmuştu. Orjinal bir yapıya sahip olup 70ler-80ler havasını modernize eden Dadi ve ekibi Gagnamagnið hem İzlanda adına hem de Eurovision adına çok güzel bir renk olacaktır. Zaten geçtiğimiz sene döndüklerinde favorilerden biri olması da bunun bir göstergesi. Biz fanlar olarak biraz ekibin tarzına alıştık fakat Eurovision izleyicisi ilk defa izleyeceği için güzel bir derece alacaktır diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sene ile kıyaslamayı bir kenara bıraktığımızda da 10 Years eğlenceli, umut verici bir şarkı. İlk 10’da btiireceğini öngörüyorum.

8/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 6.5/10