12Puan Yorumluyor: Kuzey Makedonya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kuzey Makedonya: Vasil – Here I Stand

Vasil güçlü bir ses, iyi bir vokalist. Fakat şarkısı 90’ların Disney müzikleri havasında olduğundan günümüz dinamiklerini yakalayamadığını düşünüyorum. Bu yüzden de fanlardan beklediği ilgiyi göremediği kanısındayım. Benim sevdiğim, güzel bulduğum bir şarkı fakat ESC’de önünün açık olacağını düşünmüyorum.

5/10

Burak K. (BKY)

Vasil çok yetenekli bir solist. İki yıldır ne yazık ki onun yeteneğini çıkaracak şarkılarla gelmemiş olması üzücü. Bu yılki müzikal tiyatro formundaki Here I Stand, beni açıkcası çok tatmin etmedi.

3/10

Tolga I. (TOL)

İlk dinleyişimde çok klas gibi gelmişti, 2019-Proud’un devamı niteliğinde hissi vermişti ama dinledikçe sıradanlaştı şarkı. Solistin tipi ve hareketleri de inanılmaz itici geliyor bana, o da bütünsel değerinden çalan bir faktör. Finali görse bile alt sıralarda yer alacaktır diye düşünüyorum.

4/10

Ader B. (BAD)

Maalesef senenin en zayıf şarkılarından. 2019’dan sonra hepimizin bir nebze daha fazla dikkatle takip ettiği Kuzey Makedonya bu seneyi pas geçecek gibi gözüküyor. Üstelik daha çetin geçecek olan 1. yarı finalde. Salı gecesi tek performans ile seneyi kapatacağını düşünüyorum.

3/10

Tuğberk I. (TUG)

Gerçekten geçen seneki harika şarkısı nerde, bu nerde? Tamam bu tarz şarkılar jüriden puan alıyor ama senin sesn buna müsait değil ablacığım. Olmamış

1/10

Cevat A. (CEV)

Yarışmak onurdur diyen bir katılım…Yıllar sonra hatırlanmayacak. Yarı finalde güle güle sana Kuzey Makedonya 🙂

1/10

Köksal Ö. (KOK)

Çok da yorum yapmaya değer gördüğüm bir şarkı değil. Ne bir hikayesi var ne de bir amacı. Müzik bilen biriyle şan dersi almış biri bir araya gelmiş anaokulu projesi yapmışlar.

2/10

Ali G. (OAG)

2019 başarilarini yeni̇den görmek adina gönderi̇ldi̇ğİni̇ düşünüyorum bu şarkinin. Ancak sonuç İçİn olumlu değİli̇m. Bi̇r şarkiyi eşsi̇z kilan unsurlar beste yorumcu ve söz ..Bu şarkida İse akicilik yeterli̇ değİl ne yazik ki̇!

5/10

Ümit K. (UKA)

Sese bir diyeceğimiz yok da yani burası Viyana Sanat Akademisi yıl sonu sınavı mı?

1/10

Hakan Y. (YKY)

Şarkının başını hiç beğenmedim ortalarından itibaren güzelleşiyor.Sesi güçlü ama daha önceden back vocal olarak yarışmaya katılmış bir temsilcinin daha iyi bir şarkıyla yarışmasını isterdim. İkinci yarı finalde yarışsa finale çıkması için şans verirdim ama bu yarıda şansı yok bile.

3/10

Mert T. (MTO)

Vasil sesi ve müzisyenliği ile öne çıkan başarılı bir sanatçı. Fakat bu tempoda, durağan bir şarkının Eurovision’da başarıyı yakalayabilmesi günümüz şartlarında pek mümkün değil.

3/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 2.8/10