12Puan Yorumluyor: İtalya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İtalya: Måneskin-Zitti e buoni

Her dinleyişte daha güzel, her dinleyişte daha coşkulu. Sanremo’yu kazandıkları anda yaşadıkları duygular bile sevmeye yetiyor. Rock ile Eurovision’un barışma yılı olarak gördüğüm bu senede bundan iyisi olmazdı. Bir teşekkürde Sanremo’ya… Klas İtalyan ceketini çıkartıp Rock Forever diyen herkese. Bu seneki favorime gönülden başarılar, Forza Maneskin ❤️

10/10

Tuğberk I. (TUG)

İtalya Eurovision’un Mercedes’idir. Ürün ne olursa olsun mutlaka tatmin olacağınızı bilirsiniz ve bu sene de tam olarak bunu görüyoruz. Şimdiye kadar alışık olduğumuz İtalyan şarkılarından daha farklı bir tarz görüyoruz ki San Remo’yu böyle cesur bir katılımı seçtiği için de ayrıca tebrik etmek lazım. Şarkıdaki sert ton ve hırıltılı vokaller herkesin zevkine hitap etmeyebilir ama kesinlikle bu senenin en renkli ve eğlenceli katılımlarından biri.

8/10

Ali G. (OAG)

İlk gi̇ri̇ş introsu hari̇ka üstüne İtalyanca . Başarili olacağina İnandiğim ülkelerden bi̇ri̇. Canli performanslarida umarim İyi̇ olur. Bol şans İtalya.

8/10

Ümit K. (UKA)

Sayfalarca yazabilirim buraya. Ne desem az kalır gibi. Grup fena karizmatik, şarkı İNANILMAZ, sahne şovları da harika olacaktır. Kazanmamaları için hiçbir neden yok. En büyük favorim. İtalya valizimi yapmaya başladım.

10/10

Efe E. (EFE)

Bu yıl Måneskin San Remoyu kazanan ilk rock grubu olma şansını yakaladı. Klasik İtalyan katılımlarının ötesinde çok farklı bir atmosfer vaat ediyorlar. çok seviyorum. Ama ucu açık bir katılım da aynı zamanda. Birinci de olabilirler onikinci de.

7.75/10

Tolga I. (TOL)

Sert müzik düşkünü bir insan değilim. Bu tarz öyle birşey ki, ancak çok iyi bir beste yakaladıysan çok iyi bir sonuç alınabilir, Lordi gibi. Bu şarkıyı baştan beri hiç sevemedim. İtalyanların vazgeçemediği “laf kalabalığı” yine had safhada. Grubun imajı da bana hitap etmeyince sevebileceğim tarafı kalmıyor, alacağı sonucu da kestiremiyorum.

4.5/10

Ader B. (BAD)

Full paket bir eurovision birincilik adayı Maneskin. Canlı da izlediğimiz için gönül rahatlığıyla söylüyorum, benim 2021 birincim İtalya. Bazı fanlar şarkı türünden ötürü dinlenmesinin zor olduğunu düşünüyor fakat glam rock seçimi imajı tamamlıyor. Kazanmasalar bile bize unutulmaz bir deneyim yaşatacakları kesin.

9/10

Özgün Y. (OZG)

Aylardır fikrim hiç değişmedi. Müthiş bir intronun ardından gelen kuru gürültü.

1/10

Hakan Y. (YKY)

Kendi türünde başarılı bir şarkı. Ama hitap ettiği kitle ne yazık ki azınlıkta. Üst sıralarda yer almasını isterim ancak tahminim 10-15 bandında yer alacağı.

7/10

Cem B. (CBU)

İtalya ilgili genel olarak sevdiğim şey kendilerini tekrar etmiyor oluşları. Konsept olarak SanRemo yeniliğe çok açık ve kaliteliyse ödüllendiren bir organizasyon. Genel kazananlara da bakarsak kötü diyebileceğimiz bir şarkı yok. Maneskin, aslında hem Eurovision sahnesindeki İtalya için hem de SanRemo kazananı olmak için çok radikal bir ekip. Özellikle genç bir ekip olması ve alternatif rock yapan bir ekibin İtalya’yı temsil ediyor olması çok leziz bir tat. Çok mükemmel bir sonuç alacağını öngörmüyorum. Fakat güzel bir derece alacağını düşünüyorum.

6/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 7.1/10