12Puan Yorumluyor: İsviçre

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İsviçre: Gjon’s Tears-Tout l’univers

Bu senenin en önemli konularından biri sanırım geçen sene ile karşılaştırmak. ”Repondez Moi” şaheserinden sonra sanırım İsviçre adına kalbimde yer kalmadı. Kaliteli bir şarkı olduğunu kabul etmemle birlikte duygu konusunda eksik buluyorum. Fazla hesaplı gelmesine rağmen bir çok fanın gözbebeği Gjon, mutlaka iyi bir yerde yarışmayı tamamlayacaktır.

7.5/10

Tuğberk I. (TUG)

Bu senenin katışıksız balonu. Fanlar her sene bir şarkıyı gereğinden fazla öne çıkarmayı sever ve bu sene de bunu İsviçre’de görüyoruz. Kötü bir şarkı kesinlikle değil, prodüksiyon başarılı, şarkıcının sesi güzel ve kolay şarkı yazım yollarına başvurulmamış. Gel gelelim şarkının size verdiği herhangi bir duygu yok. Şarkı için seçilen karanlık ton ve derin davul sesleri ile dinleyici atmosferik bir ortama çekilmek istenmiş ama; bir tiyatro prodüksiyonu gibi geliyor kulağa. Gjon’un “sesim var bağırıyorum” tavrı da yalnızca gürültü yapıyor. Şarkının yaratıcılık puanını da oldukça düşük görüyorum. Üzgünüm ama sahnede patlayan bir balon izleyeceğiz.

5/10

Ali G. (OAG)

Zevkler ve renkler asla tartişilmazmiş lafinin en güzel örnekleri̇nden . Geçen seneye göre beni̇m İçİn bi̇r nebze daha İyi̇ olmasina rağmen yi̇ne de geneli̇n bu kadar beğeni̇si̇ni̇ anlamlandiramadim. Defalarca di̇nledi̇m ama değİşen bi̇r etki̇ olmadi bende.

5/10

Ümit K. (UKA)

Kendini dinletiyor. Keyifli,akıcı. Ama çoğunluk gibi düşünmüyor ve iyi bir derece alacağını zannetmiyorum.

6/10

Efe E. (EFE)

Gjon yine yüreğimize dokunan bir şarkı ile gelmeyi başardı. Oldukça etkilendiğim bir katılım. Sahnesi ve canlısı çok önemli. Jüriden çok yüksek alacağını düşünüyorum. Her şey televoter kitlenin ne göreceğine bağlı.

8/10

Tolga I. (TOL)

Repondez-moi’ya oranla daha az sevdiğim bir şarkı olsa da şarkıdaki derinlik ve modernlik hoşuma gidiyor. Solist şarkıyı benimsemiş havası veriyor ve canlıda da falso vermezse üstlerde bitireceğini düşünüyorum.

8.5/10

Ader B. (BAD)

Gjon’s Tears’ın sesine laf söyleyecek biri yoktur heralde. Ama şarkının her saniyesinde sesini her şeyiyle ortaya koyduğundan şarkının içine girmek bir hayli zor. Geçen seneye göre bu yıl şarkıyı daha vasat buldum. Yine de bu hayran kitlesiyle sırtı yere gelmez 😀

6/10

Özgün Y. (OZG)

Bu yılın en büyük fan balonu Malta’dan sonra…

4/10

Halil Ö. (HAL)

Bende tekrar dinleme isteği uyandırmayan bir şarkı, sahnede etkili bir performans ile belki fikrim değişebilir.

5/10

Hakan Y. (YKY)

Duygu yoğunluğunu dinleyiciye çok iyi aktaran bir şarkı. Anketlerde, bahislerde bu kadar iddialı görünmesi bir kısım hayranların abartmasına bağlamakla birlikte bu tür şarkıların final oylamasında daha önce öne çıkıp zaferi elde ettiklerinin örnekleri sayılamayacak kadar fazla.

8/10

Cem B. (CBU)

Bazı şarkılar vardır, ilk dinlediğiniz anda sizi içine çeker. Tek kelimesini anlamasanız bile seversiniz. Bu şarkı tam olarak öyle! Gjon güçlü bir ses, şarkı derin, sahneyi Sacha Jean-Baptiste hazırlıyor. Daha ne olsun? Duncan’ın hemen peşine olması belki kıyaslamaya sebep olacaktır ama provalarını sabırsızlıkla beklediğim en büyük isim ve bu seneki favorim İsviçre. 

10/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 6.6/10