12Puan Yorumluyor: İspanya

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İspanya: Blas Cantó – Voy a quedarme

Blas Canto, güçlü bir şarkıcı ve eşsiz bir ses rengine sahip. Dinlemesi keyifli bir isim. Aslında bu şarkının Blas Canto için biçilmiş bir kaftan olduğunu düşünsem de malesef Eurovision için yeteri kadar güçlü olmadığı kanısındayım. 

5/10

Burak K. (BKY)

İlk dinlediğimde fena değil diyebileceğim his veriyordu ancak sonradan çok düştü. Blas iyi bir şarkıcı ancak kaliteli şarkı konusunda problem yaşıyor. İspanya’nın başarısızlık serisinin süreceğini düşünüyorum.

5/10

Tuğberk I. (TUG)

Şarkiniz eğer kali̇tesi̇ deği̇lse sesi̇ni̇z üst notalarada çiksa ne yazik ki̇ olmuyor. İspanya’dan yi̇ne balad ama bayat bi̇r şarki . Yari fi̇nallere gi̇rseydi̇ asla fi̇nali̇ göremezdi̇.

3/10

Ümit K. (UKA)

Şarkının alt yapısı ve mesaj çok iyi. İspanyolca çok güzel bir dil ama İngilizce versiyonu ile katılsaydı daha fazla kişi anlayabilirdi. Çünkü sahnelerken bu mesajı vermeyi nasıl başaracaklar çok merak ediyorum.Belki sanal gerçekliği kullanmak işe yarayabilir.

7.5/10

Mert T. (MTO)

Blas gecen yil cok daha iyi bir sarki ile gelmisti. Bu yil basta hic hazzetmedigim bu sarki simdilerde hosuma gitmeye basladi. Juriden gelecek oylar sirasini belirleyecek

5/10

Tolga I. (TOL)

Son 5’imde, aşağı sıraları çok kötü bir senede.

2.5/10

Ader B. (BAD)

İspanya’nın iyi bitirebilme şansı yavaş şarkılar gönderdikçe artıyor. Ama Blas Canto da bu şarkısıyla oldukça vasat. Bu şarkı da belki İspanya’nın genel sonuçlarıyla karşılaştırınca iyi bir derece olabilir ama çok iyi bir derece alamayacktır.

3/10

Yiğit K. (YIG)

Klipte, edit edilmiş sesi ile sanki güzel bir sese sahip algısı yaratıyor ama kafamda soru işaretleri var. Sahnede bu güzel sesi çıkaramayacakmış gibi. Şarkısı ise geçen yıla göre daha iyi.

5/10

Berkay K. (BER)

Çok sıradan hissettiriyor. Sahnede sönük kalacağı aşikar. O nedenle duygusal olması kurtaramayacak. Finalde son beşli içerisinde göreceğiz.

4/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonrası ortalama puan: 4.4/10