12Puan Yorumluyor: İsrail

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İsrail: Eden Alene – Set Me Free

Eden, geçen senenin en ses getiren isimlerinden biriydi. Ulusal finale çıkardığı şarkılarla tüm fanların gözünü İsrail’e çevirmişti. Fakat bu sene bütün süreç boyunca gündelik olarak kararların değişmesi, fanların en sevdiği şarkının ciddiye alınması vs gibi sebeplerle herkesin aklında bir soru işareti oluşturmuştu. Set Me Free, hiçbir fanın kazanmasını beklediği bir şarkı değildi. Revamp versiyon ile de çok büyük bir kesimi kavrayamadı. Oy potansiyeli yüksek olduğu için finale çıkacaktır. Fakat iyi bir derece alacağını düşünmüyorum.

5/10

Burak K. (BKY)

Bir yarı final şanssızlığı yaşayan ülke daha… Sanırım çok rahat çıkabileceği yarı final varken çıkmanın zor olduğu yarı finale düştü. Geçen seneki şarkısı kadar beğenmesem de kulağa hoş gelen yanları var. Yarı finalde güzel bir sahne performansı ile sürpriz şansını kullanmaya çalışacak olan ülkelerden.

6/10

Tuğberk I. (TUG)

İsrai̇l son ev sahi̇pli̇ği̇ni̇n mali̇yetleri̇ yüzünden olsa son derece siradan bi̇r şarki i̇le katiliyor. Etni̇k köken fi̇nali̇ gördürür belki̇ ama büyük fi̇nal hüsran olacaktir.

4/10

Ümit K. (UKA)

Şarkı yeni versiyonuyla yükseldi bence. Sondaki notalar jürilerden puan toplayabilir. Eden’ın sesi gayet güzel,  sahnede güzel bir şov izleyeceğiz gibi duruyor.

8.5/10

Mert T. (MTO)

Feker Lebi ile gecen yil direkt finalist gordugumuz Israil bu yil Set me Free’nin yeni versiyonu ile bu amaca biraz daha yaklasmis gorunuyor. Zor yf de yarisiyor olmasi dezavantaji.

6.5/10

Tolga I. (TOL)

Finallerindeki favorimdi, revamp’le dinamizm de kazandı, Eden’in çok güçlü bir sesi var, hatta bu senenin Destiny’yle beraber en iyi kadın vokali bence. Ama herşeye rağmen şarkıda birşey eksik hissi veriyor bana, nedenini çözemiyorum. Bir türlü ilk 10’uma giremedi.

7/10

Ader B. (BAD)

Eden geçen sene fena olmayan bir şarkıyla yarışacaktı ancak kısmet bu sene bu şarkıya oldu. Ortalama üstü, kaliteli bir katılım diyebiliriz.

7/10

Kerim F. (KRM)

Geçen seneki performanslarını bu sene daha da yükseğe çıkarabilen nadir ülkelerden. Eden’in sesi ve yüksek enerjisi şarkıda kesinlikle hissediliyor.

7.5/10

Yiğit K. (YIG)

İsrail, Eden Alene tercihini kullanarak harika bir seçim yaptı ama geçen yıl daha harika bir şarkı ile gelmişti karşımıza Eden Alene. Bu yıl, şarkının yeni versiyonu ile kaliteyi bir tık daha artırdı. Finalde gibi ama ne yapar tartışılır.

5/10

Berkay K. (BER)

İlk versiyonu ile gönlümde taht kurmuştu. Top 10 listemin gözbebeğiydi. Ama yeni versiyonu beni tamamen kaybetti. Şarkıda etkileyici bulduğum bütün unsurları sanki özenle tespit edip çıkarmışlar ve yerine beni sinir edecek yeni şeyler eklemişler gibi. Bu yılın en büyük hayal kırıklığı oldu. Feker Libi’yi özlemle anıyorum.

3/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 5.9/10