12Puan Yorumluyor: Hırvatistan

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Hırvatistan: Albina – Tick Tock

Finale çıkma şansı 50/50 . Beni çok etkilemiyor. Bu zor yarifinal için çok iyi bir sahne yapmaları gerekecek

5.5/10

Tolga I. (TOL)

Sevip sevmemek arasında çok gidip geleceğiniz bir şarkı. Benim ise daha çok sevmeye doğru gidiyor. Altyapısı da ortalamanın bir tık üstünde.

5/10

Berkay K. (BER)

Eurovision 2021’e girerken Hırvatistan’a “2005’e hoş geldin!” diyoruz. Eskimiş şarkı matematiği, pek de etkileyici olmayan vokaller ve nereye gittiği anlaşılmayan bir şarkı. Diskoda dans ederim ama.

5/10

Ali G. (OAG)

Bir türlü çözemediğim; ne iddiasında olduğunu, nereye varmaya çabaladığını anlayamadığım tipik bir Z kuşağı şarkısı. Kötü mü, değil; iyi mi, değil; ne peki, bilemedim.

5/10

Ader B. (BAD)

90’ların Hırvatistan’ına hasret kaldık. Neyse ki son yılların ucuzluğundan bu sefer kurtulmuşlar.

7/10

Hakan Y. (YKY)

Hırvatistan’dan uzun süredir bekledigim up tempo şarkı sonunda bu yil geldi. Şarkının ritmi ve enerjisi cok guzel sadece Albina vokalini biraz gelistirmesi gerekiyor.

7/10

Melih Y. (MEL)

Albina’ya The Voice’tan zaten bir sempatim vardı. Şarkı ilk çıktığından beri çok sevdiğim, eğlenceli bir şarkı. Güzel bir koreografiyle iyi yerlere gelir bence.

7/10

Mert T. (MTO)

Akılda kalıcı bi̇r melodi̇ eğer canlı performansı başarılı olursa i̇yi̇ bi̇r neti̇ce alacaktır elbette top 10 dışında kalacağı aşi̇kar.

6/10

Ümit K. (UKA)

Henüz Melfest’in finali bile yapılmamıştı. Instagram üzerinden yapılan canlı yayında şarkıları yorumlarken, Hırvatistan da Hırvatistan diyen bir ben vardım. Listemde de hep yer verdim. Haftalar geçti halen kimse uyanmadı. Uyanın diyorum. Hırvatistan’ın son yıllarda yolladığı en iyi şarkı. Oldukça trendy. Hem mırıldanarak hem de dans ederek eşlik etmemek mümkün değil. Videosu da en çok izlenenler arasında ama OGAE camiası halen kör halen sağır. Uyanın diyorum!!

9/10

Tayfun Ö. (TAI)

Ulusal finalde duyduğum andan beri sevdiğim harika bir uptempo. Kesinlikle orjinal dilinde kalmalıydı. Kesin bir finalist olarak görüyorum.

8/10

Sima S. (SAN)

Temposu yerinde kıpır kıpır bir parça. Öne çıkan pek bir özelliği yok. Finale çıkar mı bilemedim. Çıkması sevindirir.

5/10

Cem B. (CBU)

Her ne kadar Balkanlardan özellikle gençlerden bu tarz modern soundlar duymayı sevsem de, bu şarkı beni yakalaymadı malesef. Birinci yarı finali ve oy alabileceği ülkeleri düşününce finale çıkabileceğini düşünüyorum. 

5/10

Burak K. (BKY)

Yapılan değerlendirme sonrası ortalama puan: 6.2/10