SANREMO’DA KAZANAN DIODATO

16 Mayıs Cumartesi gecesi, Rotterdam’da düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışmasında İtalya’yı temsil edecek sanatçıyı ve şarkıyı seçme görevi bu sene de San Remo Müzik Festivalindeydi. Çeşitli kategorilerde 5 gece boyunca süren büyük festivalin 5. Ve son gecesi 8 Şubat’ta tamamlandı. Büyük finale kalan 3 isim arasında oyların %39,3’ünü alan ve ülkesini Hollanda’da temsil etme onuruna erişen isim Diodato oldu.

“Big Artists section” kategorisinde 24 sanatçı yarışacakken, Bugo&Morgan ikilisinin diskalifiye edilmesi ile 23 sanatçı birbiriyle kıyasıya bir rekabete girdi ve gecenin sonunda Fai rumore isimli şarkısıyla birinciliği Diodato elde etti. İkincilik koltuğundaysa hiç de uzak olmadığımız bir isim vardı;  Francesco Gabbani. 2017 yılında ülkesini Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil eden ve 6.lıkla ayrılan sanatçı, bu sene ise kıl payı kaçırdı bayrağı taşıma görevini. Geceyi 3. Sırada bitiren isim ise Ringo Starr şarkısı ile Pinguini Tattici Nucleari oldu. San Remo sonrası resmi açıklamanın gelmesi ise bugün oldu ve İtalya’nın Hollanda’da Fai rumore ile temsil edileceği resmi olarak duyuruldu.

30 Ağustos 1981 doğumlu Antonio Diodato’nun San Remo’ya ilk katılımı ve ülkesinde ilk büyük çıkışı 2014 yılında Yeni Gelenler bölümünde şarkısı “Babilonia” ile oldu ve sanatçı geceyi 2. Sırada tamamladı. Son senelerde ülkesinde bilinirliği büyük bir ivme ile yükselen şarkıcının şarkısı Fai rumore, klasik bir İtalyan balladı özelliğinde. Tahminimce finalde kendine ilk 10’da yer bulması zor olmayacaktır. Son senelerde katıldığı hemen hemen her sene iddialı katılımlar gerçekleştiren ve finalde iyi dereceler elde eden İtalya bu sene de güzel bir sıra elde edebilir gibi gözüküyor.

Güçlü sesi ve yorumu ile Diodato ülkesinin başarısı için Rotterdam’da neler yapabilecek, hep beraber izleyip göreceğiz. İtalya’ya ve Fai rumore severlere başarılar diliyor ve merakla İtalya’nın alacağı dereceyi bekliyor olacağız. #VivaItalia!

https://www.youtube.com/watch?v=yFr8xbkvFLc

OGAE Turkey’den Hysteria’nın yazısını sizlerle paylaştık. Sizde Italya temsilcisi ile ilgili görüş ve yorumlarınızı aşağıda yorum kısmında yazabilirsiniz.