İSPANYA UNIVERSO İLE HAZIR

İspanya her yıl erkenci ülkelerden biri olmuştur. İki yıldır temsilcilerini Operacion Triunfo isimli yarışma ile seçen ve son yıllarda hayal kırıklığıyla yarışmayı sonlandıran ülke bu yıl bir değişikliğe giderek sanatçısını kendi seçti. 7 Ekim 2019’da Blas Canto’nun ismi açıklandığında fanlar arasında büyük bir heyecan yarattı. Ülkesinde oldukça popüler genç bir sanatçı olan Blas, Eurovision fanları için de yabancı bir isim değil. 27 Yaşındaki genç sanatçı iki kez Eurovision’da ülkesini temsil etmek için harekete geçmişti.

  • İlki 2004 yılında Junior Eurovision Song Contest’te,
  • İkincisi ise 2011 yılında Auryn isimli bir boyband’in parçası olarak. 2011 ulusal finalinde ikinci olarak Eurovision’da İspanya’yı temsil etme hakkını kıl payı kaçırdılar diyebiliriz.

Kısaca Blas’ın kariyer geçmişine bakalım. Sanatçının toplam 5 albümü var. Bunlardan 4’ü Auryn ile, 1’i de solo albüm. Solo albümü Complicado’nun hit şarkısı “El No Soy Yo” İspanya’da büyük bir hit oldu.

4 aylık beklemenin ardından Blas Canto bugün Eurovision Şarkısı Universo’yu biz fanların dikkatine sundu. Dan Hammond ve Blas Canto tarafından yazılan şarkı tipik bir Europop  midtempo şarkı olarak karşımıza çıkıyor. Herhangi bir etnik tat barındırmayan, değişik bir sound’ı olmayan bu İspanyolca şarkı için çekilen video Tenerife ve Fuerteventura adalarında geçiyor. Şarkı 31 Ocak 2020 (yarın) tarihinde tüm dijital platformlarda dinlenebilecek.

OGAE TÜRKİYE’den GÜNEÇ yazdı…

Şarkı ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yorum kısmına yazabilirsiniz.