JACQUES HOUDEK’TEN CEVAP: UTAN SALVADOR!

Salvador Sobral’ın İsrail’in şarkısı hakkında yaptığı açıklamalar ile ilgili tepkiler artıyor. Salvador’un İsrail şarkısını “korkunç bir şarkı” olarak nitelendirmesi Eurovisionseverin yanı sıra bazı sanatçıların da tepkisini çekti. Sanatçıya en büyük tepki ise geçtiğimiz sene aynı sahneyi paylaştığı Jacques Houdek’ten geldi.

Jacques Houdek, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Utan Salvador Sobral, utan!!! Bir Eurovision şampiyonu böyle mi konuşur? Kendini mütevazi ve gerçek bir sanatçı olarak göstermeye çalıştın, bütün Avrupa’yı kandırmış olabilirsin ama beni kandıramadın. Sana bir şey söylememe izin ver, geçtiğimiz sene bütün provaları kaçırdığında ve kız kardeşin senin yerine o provalarda yer aldığında EBU seni diskalifiye etmeliydi. Bu durum hiç profesyonelce ve adil değildi. Hasta olman üzücü fakat eğer sağlık problemleri yaşıyorsan, o halde Eurovision gibi büyük bir organizasyonda yer almamalıydın.  Kazandığın zaman yaptığın konuşmada bile aynı yarışmada yer aldığın bizlere karşı hoş değildin. Ve şimdi İsrail temsilcisi Netta hakkında yaptığın açıklamalarla daha da kabalaşıyorsun. Büyüklük taslamaya çalışıyorsun ve tamamen uygunsuz davranışlarda bulunuyorsun. Senin gibi bir centilmen bunu yapmaz. En kısa sürede özür dilemelisin. Eurovision konseptinden nefret ediyorsan o halde asla yarışmamalıydın. Geçtiğimiz sene şarkıları dinlerken zorlanmış olman ve bu sene şarkıları dinlemek zorunda olmadığını dile getirmen senin ne kadar küçük bir insan olduğunu gösteriyor. Hayalleri olan bu gençler şuan büyük bir baskı altında, sen kim oluyorsun da onları gölgelemeye çalışıyorsun? Sana göre sen gerçek bir sanatçı olabilirsin ama bu senin doğrun, bana göre sen sadece bir numaracısın. İlgisiz ve mesafeli görünerek cool göründüğünü mü sanıyorsun?Hayır. Bu davranışlarının seni halkın gözünde seni daha büyük bir sanatçı yaptığına mı inanıyorsun? Bu sadece senin sahte olduğunu gösteriyor, tıpkı bir sene önce Eurovision 2017’yi kazandığındaki gibi. Eurovision’u kazanmış olabilirsin fakat bana göre sen bir şampiyon değilsin.

Bu sene yarışan bütün yarışmacılara bol şans diliyorum. Güneşli bir Hırvatistan’dan sevgiler ve öpücükler.”

Görünen o ki Salvador Sobral’ın açıklamalarına tepkiler devam edecek. İsrail’i temsil edecek Netta’nın ise cumartesi gecesi nasıl bir derece elde edeceği merak konusu.