RUSSIA GOODBYE!

Akşam saatlerinde Rus kanalı Channel One’ın Julia Samoilova’nın yarışmada yer alması ile ilgili sorunların çözülemediğini ve yarışmayı yayınlamayacaklarını açıklamasının ardından EBU’dan resmi bir açıklama geldi. Rusya, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yer alamayacak.

Kanala yapılan uydu yoluyla katılım önerisinin reddedildiğini ve diğer bir alternatif olarak Rus kanalının başka bir temsilci göndermesini önerdiklerini belirten EBU, bu ikinci teklifin de Ruslar tarafından kabul edilmediğini açıkladı. Bu nedenle Rusya’nın Kiev’de yer alamayacağı yapılan resmi açıklama ile duyuruldu.

Julia Samoilova’nın gelecek sene yarışmada yer almaları halinde tekrar Rusya’yı temsil etmesi bekleniyor. Rusya’nın yarışmadan çekilmesi ile birlikte ikinci yarı finalde yarışacak ülke sayısı 18’e düştü. Kiev’de toplam 42 ülke yarışacak.

Geçtiğimiz sene de Romanya temsilcisini belirlemiş ancak yarışmaya bir hafta kala borçlarını ödememesi nedeniyle Romanya kanalı yarışmadan diskalifiye edilmişti. Böylece iki yıl üst üste Eurovision temsilcisi belli olan bir ülke yarışmaya katılamamış olacak.

2017 Eurovision Şarkı Yarışması son günlerde kamuoyuna yansıyan spekülasyonlara rağmen 9-11 ve 13 Mayıs tarihlerinde Ukrayna’nın Kiev kentinde gerçekleştirilecek.