12PUAN AMSTERDAM’DAYDI!

Geçtiğimiz hafta sonu Amsterdam bir kez daha “Eurovision in Concert” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Eurovision Şarkı Yarışması’ndan önce sanatçıların, Eurovision fanları ve Basın mensupları ile bir araya gelebildiği bu etkinlik yıllar geçtikçe daha da büyüyor. Öyle ki bu etkinlik için kurulan bir vakıf bile var! Hal böyle olunca, etkinliğin kalitesi de yıldan yıla pozitif yönde değişiyor.

Cuma gecesi Ogae Hollanda’nın düzenlediği pre party ile başlayan hafta sonu, Cumartesi geceki konser ve sonrasındaki afterparty ile Eurovision severlere dopdolu bir hafta sonu yaşattı. Amsterdam’ın havasının güzelliği de şehirin biz fanlara Misafirperverliğinin göstergesiydi.

Bu yıl rekor bir katılım ile 35 ülke organizasyona katılacağını açıklamıştı ancak Belçika’yı temsil eden Blanche rahatsızlanıp konsere gelemeyince bu sayı 34’te kaldı. Eurovision severlerin “yarı finaller olmadan sadece Grand Final olsaydı Eurovision nasıl olurdu?” Sorusuna cevap gibi gelen organizasyon sonucunda kararımız EBU’nun 2 yarı finalli bir organizasyon düzenlemesinin ne kadar doğru olduğu: Tebrikler EBU 🙂

Konser sonrasında Vondelpark içinde yer alan bir mekanda yapılan after party’e bazı sanatçılar katılmazken; bazı sanatçılar sabahın ilk ışıklarına kadar fanlarla birlikte eğlendiler. Afterparty de bizim için en keyifli an tabi ki Hadise’nin Düm Tek Tek’i duymaktı. Galiba oryantalist ezgilerimiz fazlasıyla özlenmiş:)

Konserde kim nasıl bir performans mı gösterdi? Gecenin kazananları ve kaybedenleri mi? Sorularınıza yanıt aşağıdaki videomuzda! OGAE Turkey eski başkanlarından Tolga Irkan ve Feridun Özveren geceyi sizin için değerlendirdi!

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=c-YUEQpZL58[/embedyt]