İSPANYA’DA OYLAMA SKANDALI!

İspanya dün gece temsilcisini seçti. Oylama anları ise oldukça gerilimli sahnelere sahne oldu.

İspanya finalinde oylamada yüzde elli jüri, yüzde elli seyirci oyu etkiliydi. Açılışı Manel Navarro’nu kapanışı ise Mirela’nın yaptığı ulusal finalde ilk oy kullanan taraf jüriler oldu.

Seyirciler tarafından baştan beri favori gösterilen Mirela’ya üç jüriden ikisinin en düşük puan olan 5 puanı vermesi salondaki seyircilerin tepkisine yol açtı. Oylamanın jüriler tarafından sabote edildiğini iddia eden seyirciler jüriyi uzun bir süre boyunca yuhaladılar.

Jüri oyuna seyirci oyları eklendiğinde ise çok daha dramatik bir sonuç ortaya çıktı. Seyirci oylamasında Mirela’nın birinci, Manel Navarro’nun üçüncü olması sonucu iki isim 58 puanla zirvede yer aldı. Kiev’e gidecek ismi ise jüriler belirledi, jürilerin kararıyla Manel Navarro ulusal finalin galibi ilan edildi.

Jüriye ve kendisine gösterilen tepkiye oldukça yakışıksız hareketler ile karşılık veren Navarro, salonun sakinleştirilmesinin ardından şarkısını bir kez daha seslendirebildi. Yarışma sonrası izleyicilerin tepkisi Twitter’dan devam etti ve İspanyol fanlar TVE resmi Twitter hesabını tepki mesajlarına boğdu.

Bütün bu olayların ardında ise bir spekülasyon yatıyor. İddiaya göre Sony Music ile TVE arasında kendi sanatçılarının seçilmesi kaydıyla tüm Eurovision masraflarının karşılanması konusunda bir antlaşma yapılmış. TVE tarafından da iki jüri sonuçların bu şekilde ayarlanması için yönlendirilmiş. Jürilerden seyirci favorisine en düşük, Navarro’da ise en yüksek puanı vermesi istendiği belirtiliyor.

Olaylı ulusal final sonrası tepkiler hala devam etmekte. Bakalım TVE ulusal final sonrası başka bir açıklama yapacak mı?

İşte dün gecenin ‘şüpheli’ kazananı:

https://www.youtube.com/watch?v=EhuRRSylN-E