Mariette ve Benjamin Ingrosso: Melodifestivalen’da İkinci Yarı Final’in kazananları

Geçtiğimiz hafta düzenlenen ilk yarı finalde Ace Wilder ve Nano’nun direkt finalist olduğu Melodifestivalen’ın ikinci yarı finali dün akşam düzenlendi. Malmö’nün ev sahipliği yaptığı bu ikinci yarı finalin direkt finalistleri “A Million Years” şarkısıyla Mariette ve “Good Lovin” şarkısıyla Benjamin Ingrosso oldu.
Daha önce “Don’t Stop Believing” ile Melodifestivalen’de finale kadar yükselen Mariette o yıl Mans Zelmerlöw’e geçilmişti ve Mans İsveç’e Eurovision’daki son birinciliğini getirmişti. Halatlarla sahneye asılmış dansçılar ve bol bol kullanılan slow motion görüntülerle sahnesini zenginlestiren Mariette’in şarkısı “A Million Years”, aralarında Mariette ve Thomas G:son’un da bulunduğu bir ekip tarafından bestelenmiş bir şarkı.
Bu haftanın bir diğer direkt finalisti olan Benjamin Ingrosso’yu MelFest sahnesinde ilk kez izledik. 1997 doğumlu olan Benjamin, erken dönem Justin Timberlake sound’unu ve danslarını hatırlatan performansıyla Malmö’lülerin olduğu kadar tüm İsveç’in de beğenisini kazanmışa benziyor. Ritmiyle bizleri de neşelendiren “Good Lovin” aralarında Benjamin’in de bulunduğu bir ekibin işi.
Eski Eurovision temsilcisi Roger Pontare’nin gökleri ve denizleri anlattığı mistik şarkısıyla beşinci olarak hayal kırıklığı yarattığı gecenin ikinci bir şans kazanan isimleri marjinal görüntüleri ve şarkılarıyla Dismissed grubu ve oldukça Amerikan bir yorumla Lisa Ajax oldu. Dismissed’i ve şarkıları “Hearts Align”ı Second Chance gecesi tekrar izleme şansına sahip olacağız. Ancak, “I Don’t Give A” şarkısını seslendirirken Eurovision’da yasaklı “F” sözcüğünü defalarca tekrarlayan Lisa Ajax finali dahi kazansa, şarkısını bu sözlerle Kiev’de seslendiremeyeceğe benziyor.
Direkt finalist şarkıcıların canlı performanslarını tekrar izleyebilmek için finali beklememiz gerekiyor ancak aynı şey elenen ve ikinci bir şans elde eden şarkıcılar için geçerli değil.
İşte Second Chance’e kalan taptaze MelFest şarkıları:
Lisa Ajax – I Don’t Give A:
[wpdevart_youtube]VV8koS7ySnI[/wpdevart_youtube]
Dismissed – Hearts Align:
[wpdevart_youtube]x9VT8Ta_on8[/wpdevart_youtube]