BAKIŞ AÇISI-41: GÜRCİSTAN

escgeorgia3345454

OGAE Türkiye üyesi Süleyman’ın bakış açısından Young Georgian Lolitaz ve Midnight Gold

Nika Kocharov ve üç arkadaşı Gia, Dima ve Levan on iki yıl önce bir araya geldiklerinde yolun başında genç müzisyendiler. O zamandan müziğin kendilerini genç tutacağına inandıkları için grubun adını Young Georgian Lolitaz(Genç Gürcü Lolitalar) koymuşlar. Bu yola çıkarken amaçları sevdikleri müziği ticari kaygı gütmeden yapmaktı. Her biri diğer projelerde maddi kaygılarını zaten çoktan gidermeye başlamıştı. İlerleyen yıllarda da bu tutkuları Gürcü gençleri arasında çok güzel tepkiler aldı ve Young Georgian Lolitaz ülkenin en popüler rock gruplarından biri oldu. Şarkıları Youtube’de binlerce kez tıklandı.

Gürcistan bu sene temsilcilerini ilk açıklayan ülkeler arasında yerini aldı ve grubu 5 şarkılık bir ulusal final yapmakla görevlendirildi. 15 Şubat’ta yapılan açıklama ile diğer şarkılar arasından sıyrılan Midnight Gold Stockholm’de seslendirilecek şarkı olarak seçildi. Midnight Gold dört başı mamur, sakin ve bolca Radiohead esintili bir alternatif rock şarkısı olarak başlayıp şarkının ortasına adeta bomba gibi düşen synth fırtınası ve güçlenen gitar riffleri ile gayet sert bir havaya bürünüyor. Alternatif rock müziğin Eurovision’da temsili açısından önemli bir katılım olan şarkı, Kote Kalandadze tarafından yazıldı. Geçtiğimiz dört senedirGürcistan şarkılarını prodükte eden İsveçli Eurovision gurusu Thomas G:Son’un elinden geçti ve Berlin’de tekrar kaydedilip son şekli verildi. Bu hali ile 12 Mayıs’ta yapılacak ikinci yarı finalde 17. sırada yarışacak.

Alternatif rock şarkılarının Eurovision hayranları arasında çok beğeni kazanması beklenmezdi. Midnight Gold için kaçınılmaz son da böyle oldu. Birçok hayranın Youtube sıralamalarında 40’lı sıralardan kurtulamıyor. Bahisçiler de aynı görüşte. Kazanması ihtimaline 1’e 250 veriliyor. Bu durumun Lolitalar için çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum. Gayet cool bir şekilde sahneye çıkacaklar ve sevdikleri müziği Avrupa insanına sunacaklar. Umarız ki gençler bu müziği sever ve finale çıkaracak oylar Avrupa’nın dört yanından Tiflisli Lolitalar’a akar. Kendilerine ve komşu ülke Gürcistan’a OGAE Türkiye olarak başarılar diliyoruz.