BAKIŞ AÇISI-25: ALMANYA

Jamie-Lee-Kriewitz

OGAE Turkey Ankara Koordinatörü Hüseyin’in bakış açısından Jamie Lee ve Ghost

Merhaba değerli  Eurovisionsever takipçilerimiz 🙂 Şarkı analizlerimiz tam gaz devam ederken, ben de elimden geldiğince, dilim döndüğünce birkaç ülkeyi yorumluyorum sizlere. Bu yazımı ise, bu sene beni ilk etkileyen şarkıya yazmak istedim. Efsanevi sesiyle  Jamie Lee ve Almanya!

14 Mayıs gecesi Ghost isimli şarkı ile yarışacak olan Almanya’yı bu sene, oldukça sevimli bir genç kız temsil edecek;  Jamie Lee Kriewitz…  Gelin önce kısaca Jamie Lee’yi tanıyalım.

18 Mart 1998 Bennigsen doğumlu Jamie Lee, 18 yaşında olmasına rağmen ülkesinde oldukça popüler. Sebebi ise, The Voice Germany’nin son sezon şampiyonu olması. Blind Audition’da The Hanging Tree performansı ile sesini ilk kez Almanlarla buluşturan ve tüm jüriyi döndürmeyi başaran Kriewitz, başarı basamaklarını hızla çıkmaya ve kariyerinin ilk adımlarını kendinden emin bir şekilde atmaya başladı. The Voice Germany’nin sezon sonunda finale kalmaya hak kazanan adaylar, koçları ile birlikte kendileri için hazırlanan orijinal bir şarkı ile yarıştılar ve Alman halkı da birinciyi belirledi. Jamie Lee ilk kez final gecesi, Ghost’u Alman seyircisi ile buluşturdu ve büyük beğeni alarak yarışmayı kazanmayı bildi. Daha sonra oldukça sevildiğini bildiği şarkısı ile 25 Şubat’ta finali yapılan Unser Lied Für Stockholm’e katıldı. Final gecesi 10 şarkı kıyasıya mücadele ederken, en çok oy alan 3 şarkı büyük finale kaldı. Finalde Avantasia ve Alex Diehl’i de geçerek bir kere daha Ghost ile zafer kazanan Jamie, ülkesini Eurovision sahnesinde temsil etmeye hak kazandı.

Jamie Lee’nin öne çıkan bir başka yönü ise, giydiği kıyafetlerin enteresanlığı! Kendine tarz olarak, anime karakterler gibi giyinmeyi seçen Jamie Lee, oldukça sıra dışı bir kız desek yanılmayız herhalde. Bakalım Eurovision sahnesi için oldukça ilginç ve yeni olan bu tarzı ona avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacak.

Şimdi gelelim şarkıyı yorumlamaya. Öncelikle şu yorumuma sanırım herkes katılır, 18 yaşında küçücük bir kız için, Jamie’nin sesi gerçekten büyüleyici. Oldukça epik bir başlangıcı olan ve tüyleri diken diken eden bir şarkı Ghost. Jamie sahnede heyecanına yenik düşmezse, pırıl pırıl bir performans bekliyorum ben kendisinden. Ayrıca Almanya bu sene şahsi  favorilerimden birisi. Şarkıyı her dinlediğimde masallar diyarında bir hikaye dinler gibi oluyorum. Fakat tahminler ve bahisler şarkının 1. olamayacağı yönünde ilerliyor. Görünen o ki, kazanamayacak Jamie, bunun ben de farkındayım. Ama ilk 10’da olacağına ve gecenin sempati oylarının büyük kısmını da toplayacağına yürekten inanıyorum. Almanya ulusal finalinde oldukça güçlü isimlerle çarpıştı ve ayakta kalmayı başardı. Umarım Stockholm’de de iyi bir derece elde edebilir, şansın bol olsun Jamie Lee!