BAKIŞ AÇISI-26: İTALYA

francesca-michielin-sanremo-2016-foto-ufficiale

OGAE Turkey üyesi Oğuzhan’ın bakış açısından Francesca Michielin ve No Degree Of Separation

Herkese Merhabalar. Yarışma heyecanının gün be gün katlanarak arttığı 2016 Eurovision Şarkı yarışmasında, şarkıları değerlendirmeye 2015’in jüri kazazedesi İtalya ile devam ediyoruz.

2015 yılında San Remo şarkı yarışması birincisi Il Volo ve şarkısı Grande Amore, bilindiği üzere taraflı tarafsız tüm herkesin gönlünde bir yer etmiş ve birinciliğin yegane favorisi olarak gösterilmişti.

Keza yarışmada da üç yakışıklı beyefendi, son derece cool sahne şovlarıyla bir kez daha gönlümüzü kazanmış fakat ne hikmetse jürilerin gazabına uğrayarak yarışmayı İsveç ve kimsenin böyle bir derece beklemediği Rusya’nın arkasında üçüncü sırada bitirmişlerdi.

Yarışmaya döndüğü 2011 yılından itibaren ilk 10 dan sadece 2014 yılında inen İtalya’yı, bu yıl yarışmada San Remo şarkı yarışması ikincisi Franchesca Michielin ve şarkısı Nessun Grado Di Separazione (No Degree Of Separation) temsil edecek. Yarışmayı birinci tamamlayan Stadio grubu, Eurovision’a katılmayı reddedince görev Franchesca’ya verildi belirtmiş olalım.

Franchesca Michielin, 1995 Vicenza doğumlu. İtalya X factor’ünün beşinci sezonunu zirvede bitiren genç şarkıcı bu yarışmadan sonra İtalya’da tanınan bir isim oldu. İlk şarkısı “Distratto”yu 2012 ocak ayında yayınlayan Franchesca, ilk albümünü de bu yılın ekim ayında piyasaya çıkardı. İkinci stüdyo albümü “di20″yi de ekim 2015te çıkaran şarkıcı, İtalyan listelerinde ilk 10a girmeyi başardı.

2016 San Remo’da kendisine ikincilik getiren şarkısı “Nessun Grado Di Separazione” nin sözünü, Federica Abbate ve Norma Jean Martine ile birlikte yazdı Franchesca. Şakının bestesi ise Cheope,Federica Abbate ve Fabio Gargiulo’ya ait. Eurovision’a bu şarkı ile katılmaya karar verdikten sonra şarkının süresini üç dakikaya düşüren İtalyanlar, bir nakaratı da İngilizce okumaya karar verdiler ve şarkının adını ” No Degree Of Separation” olarak değiştirdiler.

Şarkıya bir hayli eğlenceli bir klip çekerek her zaman olduğu gibi iddialı bir katılımla yeniden sahnede boy gösterecek İtalyanlar. Kulak verdikçe sizi içine alan bu şarkıyı dinlerken bir anda kendinizi İtalya’nın sıcak ama bir o kadar da samimi sokaklarında dolaşırken bulacaksınız. Hele kendinizi Franchescanın o naif sesine bıraktıktan sonra, içinizi bir huzur kaplayabilir ve kendinizi farkında olmadan bağıra çağıra şarkıyı söylerken bulabilirsiniz. Deneyin faydasını göreceksiniz. 🙂

Bu yazının yazıldığı günlerde bahislerde 11. sırada yer alan İtalya, yapılan OGAE International oylamasında ise (21 Nisan itibariyle) 85 puanla dördüncü sırada yer alıyordu.

Franchesca’nın da şarkısında dediği gibi, gökyüzünde parıldayan ve dans eden bir yıldız gibi sahnede de parlayacağına ve İsveç’in o soğuk mesafeli havasını bir nebze de olsa hafifleteceğine en ufak bir şüphem yok.

OGAE fanlarının her daim sevdiği İtalya’ya, ben de canı gönülden başarılar diliyorum.

Kim bilir belki de geçen yıl yenen hakları sonrası, bu yıl adalet tecelli eder.