TÜRKLERİN ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI! OGAE TÜRKİYE VİYANA’DA 4

OGAE Türkiye’nin Viyana fethi devam ediyor. Genel yayın yönetmenimiz ve yönetim kurulu üyemiz Tayfun Viyana’dan bizlere son gelişmeleri aktarıyor. Ayrıca arena semalarından bir çok ayrıntı da sizleri bekliyor.

Tayfun basın merkezinde bizlerle izlenimlerini paylaşıyor. :)
Tayfun basın merkezinden bizlerle izlenimlerini paylaşıyor. 🙂
OGAE Turkey olarak Viyana’nin altini ustune getiriyoruz desek yeridir.
Her sey o kadar guzel duzenlenmis ki! Temel olarak 3 nokta var. Arena ve basin merkezi, Euroclub ve Eurocafe, Ve de tabi ki Eurovision village.
Bugun benim Viyana’daki ucuncu gunum ancak bir cok arkadasimiz daha uzun suredir burada.
Building Bridges!
Building Bridges!
Ilk yari finalin oldugu sali gunu geldik. Oncelikle arena son yillarda gordugumuzun en kucugu diyebilirim. Mesela bu sartlarda bir arenayla yarismayi cok rahat Karadag bile duzenleyebilir
Wiener Stadthalle
Eurovision Village
Ekrana nasil yansiyor bilmiyorum ancak icerisi hayli ufak, seyirci kapasitesi az. Buyukce bir kismini zaten greenroom kapliyor. Seyircilerin cogu ayakta ve acikcasi bunun artik iyi bir fikir oldugunu dusunmuyorum. En pahali biletler onlar ancak gorus acisi kotu. Eger hizli davranip en onlerde yer almadiysaniz uzun boylu biri de onunuze rastladiysa malesef ekranlardan takip ediyorsunuz sahneyi ve bu kotu bir his. O kadar para verip sahneye hakim olamamak yani.
Kotu olan ikinci sey ise sali aksami baslayan ve halen devam eden yagisli ve asiri soguk hava. Tatsiz surpriz oldu zira bir cok kisi hazirliksiz yakalandi. donduk resmen.
Fransız fanlar bu sene oldukça umutlu.
Fransız fanlar bu sene oldukça umutlu.
Gelelim iyi seylere…
Burasi guzel ve duzenli bir sehir. Rayli sistemlerle her yer cok yakin. Her sey sehrin merkezinde.
Wiener Stadthalle Press Center
Wiener Stadthalle Press Center
Basin merkezi onceki yillardakine benzer gayet buyuk ve kullanisli. Fotograflarda da goruldugu uzere her daim kalabalik.
Ben bu yaziyi yazdigim sirada ekranlarda ikinci yari finalin son provasi yapiliyordu. Her sey buradan guzel gorunuyor. Yine en buyuk alkisi İsrail aldi su vakte kadar.
2. yarı finalin son provası. Sahnede ise İrlanda var.
2. yarı finalin son provası. Sahnede ise Portekiz var.
Israil demisken dun geceki OGAE partisine deginmeden olmaz. Muhtesemdi cidden. Tum, OGAE kulupleri ve fanlar katildi. Eurofan cafede yapildi parti ama oraya café demek zor. Bu yil adeta alternative Euroclub. Zira EBU’nun bu sene iyice zivanadan cikan kurallari nedeniyle cok kisi akredite olamayinca, ve akredite olamayanlar da sacma bir sebeple Eurocluba alinmayinca, fanlar kendi cozumunu bulmus oldu. Ve herkes ordaydi. Israil ve Isvec sarkilarinda club yikildi diyebilirim. Hasan’in ve benim cektigim kisa videolara bakarsaniz rahatlikla anlarsiniz. Bu 2 sarki ve Sirbistan herkesi fazlasiyla costuruyor. Bakalim hangileri bunlarin gercek sonuca yakin hangileri fan balonu cikacak meraktayim.
“Yukarıdaki ufak playlistimizden dün geceki partiye ilişkin ufak ipuçları edinebilirsiniz. 🙂 “
Bizler de kulup olarak neredeyse tam takim partideydik dun gece. Sabah ettik denebilir hatta. Amerikadan Safak, Kanada’dan Umut, İstanbul’dan Hasan, Baris, ben, Cihan, Çagatan, Bulent Ader, Mustafa, Uluc, İzmirden Suleyman ve daha bir cok uyemiz partide bulusup kurtlarimizi doktuk.
OGAE Türkiye Viyana'da!
OGAE Türkiye Viyana’da!
Partide Anne Marie David dahil cok sayida eski ve yeni Eurovision stari da sahne alip canli performanslar sundu. Her sey cok guzeldi.
Jacqueline Boyer de Eurocafe'de sahne alan isimlerdendi.
Jacqueline Boyer de Eurocafe’de sahne alan isimlerdendi

IMG-20150521-WA0003

Bu Sabah ise gune Eurovision köyünü kesfederek basladik. Rathaus’da kurulan koy gercekten tam bir Eurovision panayiri. Ulkere ait cadirlar, etkinlikler, konserler. ikramlar, yarismalar falan darken bir fanin cocuk gibi kendini kaybedecegi her sey orada. 1 Tam gun gecirerek her seyi denemeye kalkmak ise tam bir delilik zira yetismemiz gereken o kadar sey var ki.
Eurovision köyü ve ülkelerin çadırları.
Eurovision köyü ve ülkelerin çadırları.
Eurovillage’i uyelerimiz Safak, Uluc, Onder’le birlikte gezdik. Her seyi denemeye calistik.
Bu arada fotograflarda gorulen dev sahne ve ekrandan yarismalar canli yayinlanacak ve bileti olmayan viyanalilar muhtesem bir parti esliginde izlemis olacak yarismayi.
Süleyman yarışmayı salonda izleyecek talihlilerden ancak bu fırsata sahip olmayanlar ise arkadaki dev ekrandan yarışmayı takip edebilecek. :)
Şafak yarışmayı salonda izleyecek talihlilerden ancak bu fırsata sahip olmayanlar ise arkadaki dev ekrandan yarışmayı takip edebilecek. 🙂
Türkiye üç yıldır yok ama Türkçe hala Eurovision’da. Her dilde hoşgeldiniz yazan işte bu panoda biz de hala varız, ne mutlu bize.
Viyana'ya hoşgeldik :)
Viyana’ya hoşgeldik 🙂
Evet ben bu yaziyi yazarken provada sira Kibirs’a geldi.
Saatler sonar baslayacak 2.Yari Final. Aslinda herkesin hep konustugu favoriler burada konusulanlar da.
Birinci yari finalde sasirtici bulunan Danimarka oldu denebilir. Onun disinda tahminler gerceklesti.
Eurocafe her daim kalabalık.
Eurocafe her daim kalabalık.
Bu gece mutlaka en az 1 surpriz yasanqacak o kesin. Bakalim hangi ulkeye veda edecegiz bu gece.
Editorlerimiz Cem ve Barlas sizlere tabi ki sonucu en hizli sekilde yine bu sayfalardan iletecek.
Son bir not da Euorvision ve Viyana’ya dair olsun. Daha once Suleymanin izlenimlerinde gorduk sehir neredeyse Eurovisionla nefes alip veriyor. Metrolar cafeler falan her yer.
IMG-20150521-WA0015
Bakin bir gunluk gazetenin ilk sayfasi ve manseti ayrica yazilar yorumlar hep Eurovision ve hep conchita. Burada banka reklamlarinda bile conchita var. tamamiyla bir stara donusmus viyana’da. Onu sevmeyen yok gibi.
Viyana'da bütün gazeteler Eurovision dolu!
Viyana’da bütün gazeteler Eurovision dolu!
İlk yarı finalin ardından bir gazete sayfası
İlk yarı finalin ardından bir gazete sayfası
Son dedim ama bu da en son olsun. Sali gecesi sigara molasinda 2 norvcli fanla sohbet ettik. Norvecin favorimiz oldugunu soyledik. Bir de fotograf cektirdim onlarla.
IMG-20150521-WA0021
Bu fotografla birlikte bir kez daha Norvec’e sevgilerimizi iletelim.
Ucuncu Viyana kusatmamizdan notlar devam edecek…
Eurovisionlu gunler dileriz