TÜRKLERİN ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI! OGAE TÜRKİYE VİYANA’DA 2

image

Bu yıl 60.’sı düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nın 1. Yarı Finalinin jüri provası dün akşam yapıldı. Eurovisionu her yıl olduğu gibi bu yıl da yerinde takip eden OGAE Türkiye üyeleri olarak bu provayı canlı izyeyip öne çıkan ülkeleri ve show’a ilişkin birkaç noktayı sizlerle paylaşmak istedik.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu yazı yüksek oranda “spoiler” içermektedir. 

image

1. Yari finalin açılışını geçtiğimiz yılın birincisi Conchita yapıyor. Şarkısı Rise Like A Phoenix’i canlı bir orkestra eşliğinde söyleyen Conchita daha sonra bu yarı finalde yarışan ülkelerin temsilcilerini teker teker anons ederek sahneye davet ediyor. Açılış show’u oldukça görkemli ve seyredeğer görünüyor.

Ve işte öne çıkan ülkeler:

Yunanistan: Duygu yüklü ve kuvvetli performansı ile tüm salonu etkileyen Yunanistan bu yarı finalin en güçlü ülkelerinden biri. Prova görüntülerinden de görmüş olacağınız üzere, bir piyano ve arka planda dev bir gözle şarkısını seslendiren Maria, hiç geri vokal desteği almamasına rağmen oldukça başarılı bir sahneye sahip.

Rusya: Yine Yunanistan gibi performansı ile tüm Arenayı büyüleyen Polina “bir milyon ses”e eş değer performansı ve güzelliğiyle bu yarı finali derece ile bitireceğe benzer.

image

Estona: Başından beri bu yılın favorilerinden olan Estonyalı ikili prova görüntüleriyle az da olsa hayal kırıklığı yaratmışa benziyordu. Ancak kameraların yeri ve duruşu itibariyle ekranlara bambaşka bir show’un yansıyacağını düşünmüştüm ki Estonyalı ekip beni ne show’ları ne de performansları ile yanıltmadılar. Sahneye açılan bir kapıdan giren Elina şarkı boyunca Stig’e çok etkili bakışlar atıyor ve şarkının sonunda Stig’in sahneye açılan bir kapıdan çıkmasıyla şarkısını tamamlıyor. Provalarda görmüş olacağınız arka plandaki şehir silüeti şarkı boyunca neredeyse hiç kameralara yansımıyor ki buna çok sevindiğimi söylemeliyim. 

image

Belçika: Oldukça başarılı bir canlı performans ve ekrana çok farklı yansıyan sahnesiyle Belçika ve Loic bu gecenin iddialı şarkılarından birisi olacağa benziyor. Belçika’ya da finalde bir yer ayırabiliriz.

Yukarıda saydığım ülkelerin dışında şarkısı ve performansı ile Sırbistan’ın ve katılımcı gruba duyulan sempatiden dolayı Finlandiya’nın Arena’da en çok ilgi gören diğer iki ülke olduğunu söylemeden edemeyeceğim. 

Yukarıda adı geçen 6 ülkeyi direkt final listesine ekleyebiliriz gibi görünüyor. Bakalım diğer 4 ülke kim olur ya da bakalım Avrupa bizi ne kadar yanıltır. 

OGAE Türkiye Viyana’dan bildirmeye devam edecek.