VİYANA YOLUNDA: İTALYA – GRANDE AMORE – IL VOLO

Viyana yolunda şarkı incelemelerimiz devam ediyor. OGAE Türkiye’nin Ankaralı üyesi Hüseyin Altuğ, kendi favorisi de olan ve bu yılın en büyük favorisi İtalya’yı masaya yatırdı. 

Grande Amore, Grande Italia!

Hepimizin bildiği ve heyecanla beklediği üzere Eurovision Şarkı Yarışmasının başlamasına 1 haftadan daha az bir süre kaldı. Avusturya’nın başkenti Viyana’da 60.sı gerçekleştirilecek olan yarışmada bu sene İtalya’yı Il Volo isimli operatik pop üçlüsü temsil edecek. Grup üyeleri 1993, 1994 ve 1995 doğumlu oldukça genç üyeler.

Şarkılarının ismi ise “Grande Amore” yani “Büyük Aşk”… Ben de dahil olmak üzere bu şarkıya derinden bir “büyük aşk” besleyen fanların sayısı oldukça fazla. İtalya geri dönüş yaptığı 2011’den bu yana ilk kez oldukça iddialı geliyor. Gerçi 2012’de Nina Zilli de oldukça büyük bir favoriydi ama o sene Loreen gibi bir gerçek olduğu unutulmamalı. Zira aldığı 12’lerle de unutulmayacak gibi zaten.

The 40th Annual Daytime Emmy Awards sponsored by CIROC Vodka held at The Beverly Hilton Hotel - Arrivals Featuring: Ignazio Boschetto,Gianluca Giboble,Piero Barone Where: Beverly Hills, California, United States When: 16 Jun 2013 Credit: FayesVision/WENN.com

Dönelim Il Volo’ya, tenorlar Piero Barone ve Ignazio Boschetto ve bariton Gianluca Ginoble’den oluşan grup  Sanremo’da yapılan Müzik yarışması gösterisi “Ti lascio una canzone”’nin ikinci sezonuna katıldılar. Üç güçlü ses yarışmada birleşme kararı aldı ve o dönem unutulmayacak bir performans göstererek “O Sole Mio”yu seslendirdi.

Bu arada yarışmayı da genç kızların desteğini de alarak Gianluca kazanmış J Yarışmadan sona, üçlü “Tre Tenori”, “The Tryo”, “Il Trio” adları altında performanslarına devam etmiş ve sonunda 2010 sonbaharında  “Il Volo” (İtalyanca’da Uçmak anlamına gelen) adını kullanmaya başlamışlar.

3d4df03c9a76bc71166aceb50d67986c

2010’dan bu yana İtalya başta olmak üzere, Latin Amerika ülkeleri, İspanya, Avusturya, Belçika ve Fransa gibi birçok ülkede oldukça önemli bir hayran kitlesi oluşan grubun, şarkısı Grande Amore de oldukça sevildi. Bahislerde açıklandığı günden bu yana ilk 3’ten düşmeyen şuanda da 2.sırada yer alan şarkı, OGAE oylamasında da 367 puanla liderliği kimselere kaptırmadı.

Grubun en büyük avantajı canlı performanslarının oldukça güçlü olması. Tek dezavantajları ise yıllardır ağızlara pelesenk olan “İtalya kazanmak istemiyor” efsanesi. Genç üçlü bakalım Viyana’da neler yapacak. Büyük finalde doğrudan yarışma hakkını elinde barındıran İtalya bu sene 2.yarı finalde oylamaya dahil olacak.

biglietti-concerto-il-volo_ex560x350Şimdi yazımızın son bölümüne geçelim ve sadece şarkıdan bahsedelim. 11 Şubat 2015 tarihinde 65. Sanremo Müzik Festivali’nde Il Volo’ya zaferi getiren bu aşk şarkısı güçlü bir pop-opera tarzına sahip. Sözleri oldukça etkileyici olan şarkı kimilerine göre sıkıcı bulunsa bile, büyük bir fan kütlesini arkasına almış ve iyi bir momentum ile yarışmaya hazır durumda.

İtalyan müzik listelerinde haftalardır zirveden inmeyen şarkı, özellikle kendi ülkesinde oldukça tutulmuş durumda. Şahsım adına ne kadar çok sevsem bile, OGAE’den gelen 1.lik beni ciddi anlamda şoka uğrattı. Çünkü ne yollarsa yollasın her sene fanların ilk 3’ünde olan İsveç, Oldukça kaliteli şarkılara sahip olan Estonya, Slovenya, Norveç, Avustralya gibi ülkeler arasından sıyrılıp 1. olmak kolay değil açıkçası. Hele de pop-opera tarzı bir şarkı ile… Ne diyeyim, umarım final gecesinde de bunu başarabilirler ve bizi gelecek sene İtalya’ya götürebilirler! #GrandeAmore #GrandeItalia