VİYANA YOLUNDA: BİRLEŞİK KRALLIK – Electro Velvet – STILL IN LOVE WITH YOU

Blogumuzun genel yayın yönetmeni ve OGAE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun O., ada medyası tarafından yerden yere vurulan Birleşik Krallık’ın Viyana temsilcisini inceledi..
Doğrudur, Britanyalılar son yıllarda Eurovision sahnesinde denemedik tür bırakmadı. 1997’den bu yana kazanamıyorlar ve aksine hep dibi boyluyorlar.
İnsanın sempati duyacağı derecede mağduriyetleri bile oluştu denebilir. 5 yıl önce Sir ünvanlı efsanevi müzikal bestecisi Andrew Loyd Webber el atıp da ilk 5’i hediye etmeseydi, daha hırçın bir şarkı bile bekleyebilirdik.
İngilizler son 2 yılda ise bir ayağı çukurda dönem ünlüleri tarafından temsil edildi.
Ama yok… Ne bir çuval yakışıklıdan oluşan BLUE ne de gönül tellerini titreten Engelbert amca deva olamadı.
8280802-high_res-eurovision
Savruk katılımlarla boşa sallamaya devam ediyor BBC…
Bu kez kendi aralarında yarıştırma zahmetine girmeden direkt Electro Velvet’i görevlendirdiler. Sempatik ikili aslında onlardan beklenenin fazlasını bile vermiş görünüyor.
Evet İngiliz basını için bu yılki Britanya entry’si, bir çeşit Rimi Rimi Ley vakası…
Hayır onlar uzun açık oturumlarda bu durumu tartışmadılar ancak, sert eleştirileri sayfalarına taşımayı da ihmal etmediler.
Şarkı ilk sunulduğunda aslında kafası karışık tepkiler aldı. Aralarında benim de bulunduğum bir grup fan, adeta bayıldı. Bu buhranlı şarkılar geçidine dönüşen senede, elektro dokunuşlu bir swing ezgisiyle adeta bayram etti kulaklarımız.
Gözlerimiz de…
Zira yıllardır bu tarz ezgilerle dans etmeye çalışan, eşimiz, dostumuz, annemiz babamız ve kendimiz dahil, ilk kez bu dansın dört başı mamur bir şekilde yapılışını izleme fırsatı bulduk.
image7-1920x1080
Oldukça sempatik bir klibi var şarkının. 1 kadın 1 erkek şarkıcının birbirlerine nazire yaparcasına yaptıkları düet; neşesini bize kadar yansıtan back vokaldeki kızlar, orkestra elemanları ve tabi ki dansçılar. Kendilerinden geçercesine ve kusursuz bir swing performansı…
Tabi herkes sahnesini çok merak ediyor. ESC’nin en fazla 6 kişi kuralı, 2 şarkıcıyı da çıkarırsak gruba sadece 4 kişiyi yanlarına alma fırsatı veriyor. Tahminimiz o 4 kişinin de 2 kız 2 erkek dansçı olacağı, olması gerektiği yönünde.
Zaten 60.yıl kutlamalarındaki performans bunun ipuçlarını verdi aslında. Estonya’daki Eurovision partisinde de sadece 2 kişi olarak canlı sundular performanslarını.
Her iki canlı sunum, şarkının sahnede söylenişinde bir sorun olmadığı yönünde ipuçları taşıyor.
Merak edilen, dediğimiz gibi kareografi…Bakalım klipteki neşe sahneye taşınabilecek mi? O arka fon ve ışıklar nasıl kullanılacak?
Britanyalılar’ı bir RRL hezimeti mi bekliyor? Ya da Jemini?
Bu sene dünyayla bir problemleri yok İngilizler’in ancak son genel seçim ve yaşanan sürprizler, İskoçya’nın ayrılma merakı vs derken durumlar karışık…
2003’te tarihlerinde ilk kes sıfır puanla sonuncu olduklarında suçu şarkıya değil de Britanya’nın Irak politikasına yormayı tercih etmiştik.
Peki ya bu sene?
Onca ağdalı şarkı arasında dikkat çeken temposu, sempatik şarkıcıları, kusursuz ve nostaljik dans sunumu, sorunsuz canlı performansı vs…
Yani un var şeker var yağ var… Helva olacak mı artık kuzum?
Yoksa yine helvasını mı yiyeceğiz biz Birleşik Krallık’ın??
Şahsi beklentim “Yaaaa nolur yaaaaa iyi olsunlar bu sene, ben çok sevdiiiiimmm” şeklinde…