FLASH! FLASH! TORİNO 2016 MI?

OGAE TÜRKİYE – ÖZEL HABER

Viyana (Ogae Türkiye Özel) – Olay yerine ulaşan Ogae Türkiye üyeleri ilk kulis haberini patlattı. Arkadaşlarımızın İtalya Delegasyon Başkanı Edie Anselmi ile yaptığı özel sohbetten ilginç detaylar ortaya çıktı. Anselmi OGAE Türkiye’ye özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bundan 5 yıl önce, 2011’de Duseldorf’ta sizinle yine konuşmuştuk. Ve evet o gün demiştim ki, uzun bir aranın ardından Eurovision’a döndük. Önümüzdeki 5 yıl kazanmak planımızda ve beklentilerimizde yok. Ama artık açıkçası hissediyorum artık o günün geldiğini. İlk kez kazanmaya yakın olduğumuzu hissediyorum.
Bunu ilk kez sizinle paylaşıyorum, eğer kazanırsak yarışmaya ev sahipliği yapacak şehir şimdiden belli. TORİNO. İkinci bir alternatif yok ve bu kesin bilgi. Zira Roma’da 2016 yılının Mayıs ayında Vatikan’ın yapacağı önemli bir etkinlik var. Tüm oteller o tarihlerde dolu olacak. Bu nedenle eğer kazanırsak yarışmayı Torino’da yapacağız.
Ve eğer olur da Avustralya bile kazansa yine biz kazandık sayacağım. Çünkü o zaman bir Avrupa ülkesi kazanmamış olacak ve biz yine kendimizi şampiyon ilan edeceğiz. Ama inanıyorum ki bu kez İtalya olacak. Yıllar sonra yarışmayı İtalya’ya getireceğimize yürekten inanıyorum”
Anselmi’nin bu çok özel açıklamalarının kuşkusuz dayanağı var. İtalya, daha San Remo bitip de Il Volo katılacağını açıkladıktan hemen sonra bahislerde birinciliğe tırmanmış ve o gün bugün de inmemişti.
Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan dev OGAE anketinde de, binlerce fanın verdiği oylarla İtalya birinciliği göğüsledi.
Bu iki veri, “Torino 2016″yı şimdiden gündeme getirmenin hiç de yersiz bir hareket olmadığını bize gösteriyor.
Bakalım 23 Mayıs gecesi Anselmi’nin bu hisleri gerçek olacak mı? Merakla bekliyoruz.