60. YIL KUTLAMALARI BİRLEŞİK KRALLIK’TA BAŞLIYOR

10966828_886788031374049_287541389_n

 

Birleşik Krallık yayıncı kuruluşu BBC ve Avrupa Yayın Birliği (EBU) bugün Eurovision Şarkı Yarışması’nın 60. Yılı sebebiyle Londra’da Eurovision Şarkı Yarışması’nın En Büyük Hitleri adlı bir program düzenleneceğini açıkladı. 31 Mart 2015 tarihinde Londra’nın Eventim Apollo Hammersmith salonunda düzenlenecek olan programda geçmişten günümüze Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarışmış eserleri tekrar dinleme şansına olacağız.

BİLETLER

Eurovision Şarkı Yarışması’nın En Büyük Hitleri programı canlı izlemek isteyenler için bir not: 6 Şubat 2015 TSI 12.15’ten itibaren biletler satışa sunulacak. Biletler, Eurovision.tv’den satışa sunulacak.

60. yıl için hazırlanan özel programı yayınlayacak televizyon kanalları ise şimdilik bunlar:

Avustralya (SBS), Avusturya (ORF), Belçika (VRT & RTBF), Bulgaristan (BNT), Danimarka (DR), Finlandiya (YLE), Fransa (France 2), Yunanistan (NERIT), İzlanda (RUV), İrlanda (RTE), İsrail (IBA), Norveç (NRK), Portekiz (RTP), Romanya (TVR), Rusya (Channel One Russia), San Marino (SMRTV), Slovenya (RTVSLO) İsveç (SVT), İsviçre (SRF), İspanya (RTVE) ve Birleşik Krallık (BBC).

 

İLK KATILIMCILAR BELLİ OLDU

Programda yer alacak konuklar da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre katılacağı kesinleşen ilk isim Danimarka’da yarışmayı zirvede tamamlayan Conchita Wurst. Bunun yanı sıra 1984 yılı şampiyonu İsveçli grup The Herreys ve 2001 yılında Fransa adına yarışan Natasha St-Pier de programın konuklarından olacak.

Programda yer alacak diğer konukların ileriki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

TANIDIK SUNUCULAR

Programın sunucuları ise Eurovisionseverler için hiç de yabancı değil. BBC’nin düzenleyeceği organizasyonu BBC’nin Eurovision yorumcusu Graham Norton ve 2013 Eurovision Şarkı Yarışması’nın sunucusu Petra Mede birlikte sunacaklar.

Ayrıca 24 Nisan’da bir konferans düzenleneceği de bugün yapılan açıklama ile duyuruldu.