Türkiye yeniden Eurovision’a katılıyor

Avrupa Yayın Birliği ile TRT arasında devam eden görüşmelerin yolunda gitmesinin ardından Türkiye’nin 2016’da Eurovision’a katılma olasılığı yükseldi.

IMG_7174

2013’te oylama sistemini eleştiren TRT, Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı almıştı. Ancak Avrupa Yayın Birliği ile TRT’nin arasında başlayan görüşmelerin yolunda gitmesinin ardından kurum, yarışmaya katılmaya yeniden sıcak baktı. Bu kapsamda 2015 yılındaki başvuru süresinin geçmiş olması nedeniyle TRT yönetimi 2016 yılındaki yarışmaya tekrar katılma kararı aldı.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, “Sadece oylama sistemi değil, ahlaki sisteme ilişin de bazı sorunlar vardı. Bunlara ilişkin eleştirilerimiz vardı. Bunlar konusunda yol alındı” dedi.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın önemli bir kaynak gerektirdiğini ve bu kaynakların doğru kullanılmasının şart olduğunu belirten Göka, “EBU’nun yönetiminden memnun değildik. Kaynaklar doğru kullanılmalı. İtalya gibi Romanya gibi ülkelerin de benzer eleştirileri var. Bulgaristan da çekilmeyi tartıştı. Talepler yerine getirilecek ve katılacağız” diye konuştu.

(kaynak: radikal.com.tr)