Bonnie Tyler İstanbul’a geliyor

50bd408a9c8bd223_636x350

‘Total Eclipse of the Heart’ adlı parçasıyla tüm dünyada bir numara olan Galler’in efsane sanatçısı Bonnie Tyler, kendine özgü büyüleyici sesi ve muhteşem sahne performansı ile dünya turnesi kapsamında İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), evrensel bir dil olan müziğin dünyaca tanınmış isimlerini İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. Galler’in efsane sanatçılarından biri olan Bonnie Tyler, ‘Rocks and Honey’ albümünün dünya turnesi kapsamında geleceği CRR’de yepyeni şarkıları ile dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.

Galler’in en özel seslerinden biri olan Bonnie Tyler, 27 Ekim Pazartesi günü 20.00’de CRR’de hayranları ile bir araya gelecek. ‘Faster Than the Speed of Night’ albümü ile İngiltere albümler listelerine bir numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Tyler, kalplere dokunan buğulu sesi ve seçkin repertuvarı ile müzikseverleri kendine hayran bırakacak.

‘It’s a Heartache’, ‘Lost in France ‘ ve ‘Total Eclipse of the Heart’ gibi dünyada hit olmuş unutulmaz şarkıların sahibi Bonnie Tyler’in yarım asrı geçen müzik hayatının birikimlerini sergileyeceği konserde, İstanbullular tadına doyulmaz bir gece yaşayacak.

44 yıllık müzik kariyeri

Müzik hayatına 1970 yılında bir yetenek yarışmasına katılarak başlayan Bonnie Tyler, 1976 yılında yayınlanan ‘Lost in France’ adlı şarkısının satışlarda ilk ona girmesi ile büyük başarı kazandı. İlk albümü ‘The World Starts Tonight’ı 1977’de çıkaran Tyler, aynı yıl ses tellerinden cerrahi bir müdahale geçirdi. Kariyerinin sona erdiğini düşünen sanatçı, ameliyat sonrasında yayımladığı ‘It’s a Heartache’ şarkısı ile Amerika’da satış listelerinde ilk üçe girerek Avrupa ülkelerinde de ün kazandı.

Galler’in efsane sanatçısı, ‘The Natural Force’, ‘Diamond Cut’ ve ‘Goodbye to the Island’ albümleriyle uluslararası bir şarkıcı kimliği kazanmaya devam etti. 1983 yılında çıkardığı ‘Faster Than the Speed of Night’ adlı albümdeki Jim Steinman’in yazdığı efsane şarkı ‘Total Eclipse of the Heart’ ile Bonnie Tyler, tüm dünyada 1 numaralı kadın şarkıcılarından biri haline geldi. Ajda Pekkan’dan dinlediğimiz ‘O Benim Dünyam’ şarkısının orijinal versiyonu olan ‘Holding Out for a Hero’yu seslendiren sanatçı, çıkardığı albümlerle birçok ülkede platin plak satışlarını geride bıraktı. Uluslararası ödüllere layık görülen sanatçı, Fransızca söylediği şarkıları ve yaptığı düetlerle dünyada ününe ün kattı. Yardım amaçlı birçok projede de yer alan Tyler, 2013 yılında Malmö’de yapılan Eurovision şarkı yarışmasında ülkesini temsil etti.