Conchita Wurst Avrupa Parlamentosu binası önünde şarkı söyledi

Daha çok sakallı şarkıcı Conchita Wurst olarak tanınan Avusturyalı sanatçı Thomas Neuwirth, Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu binası önünde şarkı söyledi. Yağmura rağmen Eurovision Şarkı Yarışması birincisini dinlemek ve seyretmek için yüzlerce kişi toplandı.

IMG_5509.JPG

Şarkıcı bunun konser olmadığı,Avrupa Birliği’ndeki eşcinsellerin durumuna dikkat çekmek için düzenlenmiş bir eylem olduğunu gizlemedi. Neuwirth sahneye çıkması öncesinde yaptığı basın toplantısında kendisinin politikacı olmadığını, ancak onda artistlerde olan ve dile getirmesi gereken birşeyler olduğunu hissettiğini vurguladı.
Neuwirth’in sözlerine göre, o halen eşcinsel evlilik gibi bazı şeylerin halen tartışma konusu olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor. Bu durum tartışılmamalı, karar alınmalı. O durumda tüm cinsel eğilimler için eşit haklar gerçek bir konuma kavuşacaktır.
Avrupa Parlamentosu önünde toplanan seyirciler, Conchita’nın kendilerini mest ettiğini vurguladılar. Onlara göre, daha önce hiçbir zaman Avrupa Parlamentosu binası önünde bu kadar gür alkış sesleri duyulmamıştı.

(Kaynak: turkish.ruvr.ru)