Türkiye 2015’te de yok gibi

trt

2015 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması için TRT’nin katılmama kararı alması bekleniyor.

Bir süredir Türk Eurovision takipçilerinin gözü kulağı TRT’den katılıma ilişkin gelecek haberlerdeydi. Esctoday.com’un haberine göre, TRT 2015 yılında da Eurovision’a katılmama kararı aldı ve yakın zamanda yapacağı bir duyuru ile bu kararını resmi olarak da açıklayacak. Bugüne kadar 18 ülkenin katılım kararını açıkladığı 2015 Eurovision Şarkı Yarışması için olumsuz karar bildiren ülkeler; Slovakya, Monako, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti ve Andorra’ydı.

Eurovision Şarkı Yarışması’na 2015 yılında katılabilmek için EBU’ya yapılacak resmi başvuru süresi 15 Eylül’de sona erecek. TRT’nin yarışmaya katılmaya karar vermesi halinde bu tarihe kadar EBU’ya resmi başvuruda bulunması gerekiyor.

2003 yılında yarışmayı kazanıp 2004 yılında yarışmaya ev sahipliği yapan Türkiye bu tarihten sonra da başarılı derecelerini sürdürmüş ve sıklıkla finalde ilk 10 içerisinde yer almıştı. Son olarak 2012’de Bakü’de düzenlenen yarışmaya katılan Türkiye yarışmayı Can Bonomo’nun Love Me Back şarkısı ile 112 puan alarak 7. sırada tamamlamıştı.