[ONİKİPUAN ÖZEL] – VALENTINA MONETTA – “BU ŞARKI BENİ DESTEKLEYENLERE BİR SAYGI”

Valentina MONETTA, Eurovision tarihinde muhtemelen arka arkaya yarışıp nefret-sevgi figürü olmayı başarabilmiş belki de tek sanatçı. Geçen senenin bugün artık kimse tarafından hatırlanmak dahi istenmeyen sosyal ağ güzellemesine nanik yaparcasına, gözyaşartıcı birşekilde OGAE oylamasının zirve takipçiliği ile  Eurovision cangılına geri dönen sanatçı, duygularını Tolga IRKAN ile paylaştı.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=K6KR6wzbFVA]

“Bu şarkı benden bir saygı”

“Bu şarkı benden, yüreğimden,, halet-i ruhiyyemden beni destekleyen, “Hey bu seneki şarkın geçen senekinden çok daha iyi” diyen insanlara saygı anlamı taşıyor. Geçen sene Bakü benim için bir eğlenceydi. Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmak bir sanatçı ve özellikle de benim için çok büyük bir sorumluluk. İlk defa San Marino’dan bir sanatçı üstüste iki kez ülkemizi temsil etmeyi başarıyor. Ben safkan San Marino’luyum. Aslında %20 İtalyanım. Babam çünkü Güney İtalya’dan. Annem ise San Marino’lu.”

Ralph SIEGEL

“Ralph Siegel çok profesyonel bir müzisyen, harika bir besteci ve muhteşem de bir kişiliğe sahip. Benim için biraz baba gibidir.”

Zarftan San Marino çıktığında 

“Bilmiyorum. (Sevinçten çıldırmış gibi yapıyor.) Kendimi kaybederim herhalde.” (gülüyor.)

Türk Fanlara

“Türk Fanlara pekçok, binlerce, milyonlarca öpücük gönderiyorum!”

(Röportaj: Tolga IRKAN)

(Kamera: Ö. Feridun ÖZVEREN)