[ONİKİPUAN ÖZEL] – ORADAYDIK! – EUPHORIA TEL AVIV 2013!

OGAE Türkiye’nin kadim Eurovision turisti Yalçın Can NEMLİ, geçtiğimiz Pazar günü Tel-Aviv’de gerçekleşen OGAE İsrail’in Preview Party’sine katılmak üzere İsrail’e gitti. Resimler ve ne olup bittiğinin detayları için mikrofonu Yalçın’a bırakıyoruz.

Cumartesi gecesi yapılan OGAE Israel partisi Eurovisiona giden arkadaşların yakından tanıdıgı DJ Ron’nun çaldığı özel Eurovision Mix’leriyle başladı.

DSC01044

Partide bizden “Leylaklar soldu kalbimde” ve “Sufi” ile ayrica geçmiş yıllardan bazı populer şarkılar çalındı. Parti başladıktan 1 saat sonra Klüp başkanı Roy ve Leon’un anonslarıyla OGAE Israil’in resmi oylaması da start almış oldu.
DSC01048

Verilen yüzlerce oyu temsilen seçilen 10 uluslararası sanatçı daha önce klubün kendilerine gönderdiği oyları, sanki kendi ülkelerinin oylarını Eurovision’da oylarmışçasına sundular.

DSC01050

Sanatçılar ve 12 puan verdikleri ülkeler ise su şekilde sıralandı:

Buket Bengisu- Bulgaristan, Adaret-Arnavutluk, Yarden Zur – Azerbaycan, Yehuda Gavra – Kıbrıs, Deen – Slovenya, Julia (malta 2004)- Estonya, Shani Zamir – Almanya, Anne Marie David – Belcika ve Alex Panayi- Gürcistan

Ünlülerin temsili oylaması sonucu ekranda sadece 9 kişi değil 200 küsür üyenin oylaması sonucu oluşan tablo diye
ülke bayraklarıyla puanların geri sayımına başlandı.

DSC01053

Yunanistan’ın 14., Azerbaycan’ın 9. ve İtalya’nın ise 6. olduğu oylamada top 5 ve puanları şu şekilde oluştu:

1-Almanya 266
2-Danimarka 247
3-Norveç 228
4-Hollanda 171
5-San Marino 126

Puanlama bittikten yaklaşık 1 saat sonra Israili bu sene Malmö’deki yarışmada temsil edecek olan Moran Mazor partiye katıldı ve kendisinin takdiminin ardından şarkısını söyleyen sanatçı, daha sonra orda bulunan fanlarla tek tek resim çektirdi. DSC01055

DSC01056

Gecenin Israilli fanlar açısından bir başka sürprizi ise 1998 de ülkenin puanlarını veren ve 1999 yarışmasının da sunucusu Yigal Ravid’nin konuk olarak partiye katılmasıydı.
DSC01061

Partinin en güzel yanı (tabi benim açımdan) orda bulunan ve bazı seneler yarışmaya gelemeyen arkadaşlarla bir araya gelmek oldu. Hepsi bu sene Turkiye’nin yarışmaya katılmayacak olmasına üzüntülerini belirtirken, seneye yarışmanın yapılacağı şehirde buluşmak üzere sözleştik.

DSC01043

(Yazı ve Resimler: Yalçın Can NEMLİ)