[ONİKİPUAN ÖZEL] – CESAR – “KENDİMİ MICHAEL JACKSON GİBİ HİSSEDİYORUM!”

Bu yılki yarışmanın belki de fan dünyasındaki en sansasyonel ismi Cesar olanca içtenliği ile yarışmadan beklentilerini arkadaşımız Tolga IRKAN’a anlattı.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HpH22Vpakgg&w=560&h=315]

“Piyasa için yeni bir tarz”

“Bir yıl kadar önce İstanbul’da Ahmet ÖZHAN ile beraberdim. Bu tarzda söylememle ilgili olarak, Evet ilk seferlerimden biri olduğunu söyleyebilirim. Zira, bir Pop Opera şarkıcısı olarak kariyerime 4 ay önce Aralık ayında, hatta daha doğrusu 5 ay önce çok güzel bir aşk romanı filminin harikulade bir şarkısını yorumlayarak başladım. Aslında, dediğim gibi bir ilk sefer oldu. Dans ve opera “It’s my Life”‘da birlikte. Operavari bir yönü var ama tam olarak da değil. Şarkıyı dinlediğiniz zaman bu vibraltoyu hemen farkedebiliyorsunuz. Piyasa için yeni bir tarz yaratmaya çalıştım. Eurovision’da olmak benim için gerçek bir meydan okuma. Meslekdaşlarımdan aldığım destek beni mutlu ediyor. 10 yıldır opera sanatçısıyım. Hiç şimdiki gibi tepkilerle karşılaşmadım. Kendimi Michael JACKSON gibi hissediyorum! Gerçekten! Bir çocuk gibi mutluyum. Sokakta yürürken, İnsanlar “Aaaa, Cesar!” diye beni gösteriyorlar. Bu benim için heyecan verici. Biliyorsunuz, Opera’daki dinleyici kitlesi farklıdır ama yarışma duygusu bana hiç yabancı değil, daha önce pekçok yarışmaya katıldım ve kazandım ama bunlar operayla ilgiliydi.”

“Hagi gibi!”

“Bana son sırada çıkmanın avantajlı olduğunu söylediler. Son olarak sahneye çıkmak, insanların zihninde taze kalmak adına bir avantaj elbette. Ülkemi temsil edecek olduğum için mutluyum. Ki aynı zamanda İtalyanım da ben ama ruhum Rumen. Hagi gibi!”

“Orada bir’iz!”

“Malmö’deki insanların enerjilerini değiştirmek istiyorum. Çok güzel bir seyirci olacak. Oraya gittiğinde bir olmanın enerjisini hissedeceksin. Özellikle benim için, iki alternatif mevcut. Birincisi, “Aman Allahım! Bu benim için çok fazla!” diyecek çok duygusal ve utangaç insanlar ya da insanı harekete geçirmek için kamçılayıcı olacak olanlar. Ben ikincisini seçiyorum.”

Romanya, 16 Mayıs’daki 2.Yarıfinalde 17. ve son sırada final bileti almak için savaş verecek.

(Röportaj: Tolga IRKAN)
(Kamera: Ö.Feridun ÖZVEREN)