Dönme Dolap’ın hikayesini anlatacaklar…

kocatepeDönme Dolap’ı Modern Folk Üçlüsü ile birlikte Ayşegül Aldinç yerine aslında Zerrin Özer’in seslendireceğini biliyor muydunuz? Ya Sezen Aksu ve Doğan Canku düetini?

Eurovision, popülerliğini geçmişe dönük olarak da korumaya devam ediyor. Ali-Aysun Kocatepe çiftinin 21 Aralık’ta başlayacağı konser dizisinin adı “Aşk Tadında Rüya Gibi Şarkılar”…Bu projeyle zaman yolculuğunda müzik nostaljisi yaşanacak.

Her ayağında farklı isimlerin eşlik edeceği bu konser dizisinin ilk programın konukları, Ayşegül Aldinç, Modern Folk Üçlüsü, Sefarad ve Zerrin Özer olacak. 1981 yılında Eurovision macerası için yolları kesişen Ali Kocatepe, Ayşegül Aldinç, Zerrin Özer ve Modern Folk Üçlüsü, tam 25 yıl sonra yeniden bir araya gelecek ve “Dönme Dolap” şarkısının hikayesini anlatacaklar. Ali Kocatepe, 25 yıllık Eurovision macerası için, “Şarkıyı yazıp besteledim ve Eurovision elemelerine göndermeye karar verdim. Sezen Aksu ve Doğan Canku’ya birlikte okuttum. Şarkı finale kaldı. Sezen, ‘Benden bu kadar’ dedi. Finalde Zerrin Özer ve Modern Folk Üçlüsü’nün birlikte seslendirmesine karar verdik. Ne var ki bir süre sonra Zerrin’le anlaşmazlığa düştük. Son anda Ayşegül Aldinç Modern Folk Üçlüsü beraberliği oluştu. Ve ‘Dönmedolap’ bu ekiple Türkiye elemelerinin birincisi oldu. Şimdi bu olayların yaşandığı 1981 yılından tam 25 yıl sonra Modern Folk Üçlüsü, Zerrin ve Ayşegül ile aynı sahneyi paylaşacağız” diyor.

Haber: DJ Olcay
Kaynak: Hürriyet

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dWSWo7TEfVA]