12Puan Yorumluyor: Malta

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Malta: Destiny Chukunyere – Je Me Casse

Destiny, kazanmaya geldi desek yeridir. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen yaşından çok daha büyük bir ses ve sanatçı aurasına sahip. Genel olarak da çok sevilebilir bir insan olduğundan fanlar onunla bağlantı kurabildi. Je Me Casse’in en büyük özelliği de melodisinin hatta özellikle nakatarının son derece akılda kalıcı olması ve herkesin eşlik edebileceği bir yapıya sahip olması. Şarkıda 2000’ler Shantel havası olduğundan özellikle Balkan coğrafyasından da iyi puan alabileceğini düşünüyorum. Malta’nın yarışmayı ilk beşte bitireceğini düşünüyorum.

8,5/10

Burak K. (BKY)

Kuşkusuz yılın en çok konuşulan ve en iddialı olan şarkılarından. Son mertebede İsveç ya da Fransa ile kıyasıya bir mücadele içine gireceğini düşünüyor, 2022’yi ilk kez bu adaya taşıyabileceğini zannediyorum.

10/10

Olcay T. (OLC)

Destiny bu yılın en büyük kazanma adayıdır. Maltanın en büyük engeli ne yazık ki zayıf televote geçmişi. Bu yıl bu engeli aşabilirlerse kazanma şansı çok yüksek.

8.5/10

Tolga I. (TOL)

Destiny muhteşem güzellikte bir sese sahip, henüz 18 yaşında olmasına rağmen. Zaten klasını junior’u kazanarak kanıtlamıştı ve 2020 şarkısının kat be kat üstünde bir şarkıyla geliyor bu yıl. Yine de yer yer “Toy”u hatırlatan uptempo birşey yerine sesini tamamen patlatacak bir ballad veya midtempo bir şarkıyla şansı çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Konsept ve el hareketleri çok tatlı, sahnede de mutlaka kullanılması gereken, olmazsa olmaz unsurlar.

8.5/10

Ader B. (BAD)

Şu anki durumla senenin en büyük favorisi. Bahislerde, fan puanlarında bir çok yerde zirvede. Kalitesi tartışılmaz, sahne performansının çok üst düzey olacağına emin olduğum bir katılım. Malta kazanmayı çok istiyor ve kazanmak için ellerinde ciddi bir şans var. Top 5 için kesin diyebilirim, kendi top 5’ime de severek yerleştiriyorum. Ancak gönlümün birincilik koltuğunda şimdilik yok…

8.5/10

Tuğberk I. (TUG)

Hiç sevmedim, seveceğimi de sanmıyorum. Bana kalsa yarı finali geçecek bir şarkı bile değil nasıl dünya çapında bu kadar sevildi anlam veremiyorum.

1/10

Efe E. (EFE)

2015’ten beri tek taraflı aşk yaşıyorum kendisiyle. Bu seneki şarkısı gerçekten benim tüylerimi diken diken eden her duyguyu yaşatan tek şarkı oldu.
Umarım kazanırsın Destiny aşkım

10/10

Cevat A. (CEV)

Bu yılın en büyük fan balonu! Biraz ondan biraz bundan ortaya karışık bir şarkı yapmak istemişler ama sonuç felaket olmuş!

4/10

Halil Ö. (HAL)

2021 in en büyük favorilerinden .. Eurovision için şarkı yarışması deselerde Malta kazanırsa; Destiny gibi büyük bir ses kazanacaktır. Şarkıyı sevemedim. Destiny şarkıdan taşıyor 🙂 büyük bir ses, çağlayan..

7/10

Köksal Ö. (KOK)

Destiny kazanmaya geldi ve var gücüyle de bunu göstermek istiyor. Şarkı son derece modern, yer yer Toy esinlenmesi görsek de kendine has diyebileceğimiz bir beste. Alışıldık pop kurallarını takip etmemesi şarkının başından sonuna dinleyiciyi tetikte tutmasını sağlıyor. Destiny’nin sesi zaten tartışmaya kapalı, açık ara bu seneki en iyi şarkıcı ve yalnızca sesi değil karizması da bir star ışığı oluşturuyor. Şarkı ses aralığını karşılamıyor gibi gözükse de dikkatli dinlendiğinde şarkıyı ayakta tutan asıl gücün Destiny’nin güçlü vokalleri olduğunu görüyoruz. Hem şarkı, hem şarkıcı hem de müzikaliteyi dikkate aldığımda Malta’dan daha uygun bir kazanan göremiyorum.

9/10

Ali G. (OAG)

Geçen seneki̇ şarkilarini çok sevmi̇şti̇m bu seneki̇ İse sürekli̇ di̇nleni̇nce İnsani saran bi̇r şarki. Şarkicinin yorumu ve sesi̇ne İse di̇yecek yok . Bi̇ri̇nci̇li̇k geli̇r mi̇? Neden olmasin?!..

9/10

Ümit K. (UKA)

Olağanüstü bir ses, müthiş bir enerji, sahneyi yerinden oynatacağı kesin olan bir performans. Şarkı ise kusursuz

10/10

Hakan Y. (YKY)

Eğlenceli, başından beri sevdiğim ve seyirciyi kendine çekebilcek bir parça.Bu yaşta bu ses çok iyi bence. Başarısını zaten Junior’da gösterdi. Ses konusunda şüpheli değilim, koreografiyi de zaten başarılı bir ekiple çalışıyor. PR’ını iyi yapan bir sanatçı. Umarım finalde hak ettiği yere gelir.

9/10

Mert T. (MTO)

Kızın sesi çok güzel ve şarkı benzersiz bir eser. Beni o kadar etkiledi ki sürekli dinlemek istiyorum. Bu sözlerim 2019 Malta temsilcisi Michela ve şarkısı içindi. Şimdi gelelim 2021 Malta ile ilgili düşüncelerime. İlk olarak şunu aradan çıkarmak lazım. Evet Destiny geniş bir ses aralığına sahip ama bu benim için tek başına bir anlam ifade etmiyor. Sokaktan geçen eskicinin de geniş bir ses aralığı var. Fakat o sokaktan bağırarak geçince cama çıkıp alkışlamıyorum. Destiny’de benim için o eskiciyle aynı noktada. Sıradan olmayan bir ses fakat bunu doğru kullanmak gerekiyor. İsveç’in ucuz şarkıcılarına Melfest’te kendilerini göstersinler diye yapılmış bayağı besteleri alıp içerisine birkaç bağırış ekleyince muhteşem bir şarkı elde edilmiyor. Eurovision’u kazanmak için bu kadar düşmeye gerek yok. Kazanmanı hiç istemiyorum Destiny. Bana kalsa finale bile yükselmemen gerekiyor. Yine de seven herkese saygım var. Fakat son olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Son yıllarda Eurovision hayranlarının diline doladığı “farklılık” yüzünden nice şarkılar heba oldu ve ne garabetler birinci oldu (bkz. Toy) Bu durumu Malta ile bu yıl tekrar yaşamak istemiyorum. Zira böyle giderse birkaç sene sonra sahneye çıkıp 3 dakika boyunca çığlık atılan veya 3 dakikanın sadece 3 saniyesinde şarkı söylenen ucubelikler zirvelerde gezinmeye başlayacak ve bu hiç hoş değil. Je Me Casse karşıtlığının olanca ateşiyle sizleri kucaklıyorum.

1/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonucu ortalama puan: 7.4/10