12Puan Yorumluyor: İrlanda

Büyük bir heyecanla beklediğimiz Eurovision’a kavuşmamıza artık haftalar kaldı. Rotterdam’da yarışacak 39 şarkıyı hepimiz bol bol dinledik. Kimini sevdik kimini de sevmedik. 12Puan olarak ekibimizin ve üyelerimizin şarkılarla ilgili yorumlarını da sizlerle paylaşmak istiyoruz.

İrlanda: Lesley Roy – Maps

Lesley Roy iyi bir şarkıcı. Geçtiğimiz yılki katılımı favorilerimden olmasa bile bir çok fan tarafından sevilmişti. Bu sene Maps ile gelince çok sevindim. Maps bana daha hitap eden, benim için daha güzel bir şarkı. Fakat İrlanda’nın oy potansiyelini düşündüğümüzde finale çıkabileceğine emin değilim.

5/10

Burak K. (BKY)

Kaliteli bir şarkı, dinlendiğinde geçmek istemiyor insan ancak çok zor yarı finalde. Yarı final şanssızlığı ile karşı karşıya kalan ülkelerden biri. Performansını izlemek keyifli olsa da final şansını zor görüyorum.

6/10

Tuğberk I. (TUG)

Di̇l avantaji nedeni̇yle 80 ve 90’larin kaymağini bi̇rleşi̇k krallik i̇le bi̇rli̇kte yi̇yen ülkelerden i̇rlanda yi̇ne vasat bi̇r şarki i̇le karşimizda. Rahatlikla son siralarda yer alacaktir.

3/10

Ümit K. (UKA)

Uzun zamandan beri ilk defa İrlanda’nın gönderdiği bir şarkıyı beğendim. Geçen seneki şarkılarına da bin basar ayrıca. Sondaki sesini göstermesi ve şarkının bitişi çok iyi. Kadının enerjisinin şarkıyla uyumu oturmuş. Sahnelemede batırmazlarsa iyi yerlerde görürüz bu ülkeyi.

8/10

Mert T. (MTO)

Gecen yila oranla cok daha keyifli bir sarki ile gelen Leslie, Måns’un sahne direktoru ile calisiyor. Sarkiyi cok sevsemde final sansini 50/50 goruyorum.

7/10

Tolga I. (TOL)

Maps baştan beri sevdiğim, akıcılığı ve belli bir enerjisi olan bir şarkı ama müzikteki yeni trendlerden çok uzak oluşu şansını azaltacaktır. Hatta finale çıkma şansını bile az görüyorum.

7/10

Ader B. (BAD)

Eurovision sahnesinde sık dinlediğimiz şarkı türlerinden bir şarkı Maps. Yarı finali geçebileceğini düşünmüyorum.

2/10

Yiğit K. (YIG)

Geçtiğimiz yıla göre daha iyi bir şarkı ile geldi karşımıza. Hoş bir tınısı var ama İrlanda bu ne olacağı belli olmaz.

5/10

Berkay K. (BER)

Şarkı, solistte emanet duruyor gibi. Bir uyumsuzluk var ve bu beni rahatsız ediyor. Final şansı pek vermiyorum.

4/10

Cem B. (CBU)

Yapılan değerlendirmeler sonrası aldığı puan: 5.2/10