MELODIFESTIVALEN’İN ALTIN YILI: 2021

2020 yılında Dotter mi The Mamas mı diye heyecanlar yaşatan, malesef Eurovision’un iptal olmasıyla da 2020’de yaşadığımız son büyük heyecan olan Melodifestivalen bomba gibi geri döndü!
Pandemi nedeniyle bu sene bir basın toplantısı düzenleyemeyen Svt yönetimi, sanatçı açıklamalarını küçük videolar ile sosyal medya kanalları üzerinden yaptı. Üç güne yaydığı bu sistemin açılışını senenin en bomba dönüşlerinden olan Danny Saucedo ile yaptı.


2011 yılında “In The Club” ile 2012 yılında da “Amazing” ile iki sene üst üste yarışmayı ikinci bitiren Danny’nin Mello’ya küstüğü ve asla dönmeyeceği kulislerde konuşulan dedikodulardandı. Bir süre müzik kariyerini ikinci plana alan Danny, son bir senedir tekrar müzik piyasasına dönmüş; pandemi öncesi “The Run (A)way” adını verdiği sahne şovuyla İsveç turuna çıkmıştı. Kariyerinin başındaki popülaritesine tekrar kavuşan Danny, 2021’in en merakla beklenen isimlerinden biri. İddialar şimdiden zirveye oynayacağı yönde.


Geçtiğimiz yıl bize yılın en güzel heyecanını yaratan The Mamas grubu ve Dotter bu sene de Mello sahnesinde göreceğimiz isimler arasında. The Mamas’ın ikinci kez bu yarışmayı kazanıp kazanamayacağı, Dotter’ın geçtiğimiz yıl yakaladığı başarıyı bu sene yakalayıp yakalayamayacağı tartışmaları hayranları şimdiden bölmüş durumda.

2021 yılı Mello’nun “All Stars” senesi oldu desek yeridir. Dönüşlerin ve bomba isimlerin olduğu bu senede bizleri heyecanlandıran bir başka isim de Eric Saade. Danny Saucedo 2011 yılında ikinci oldu demiştik ya; o yıl Eric Saade 50 puan fark atarak şarkısı “Popular” ile birinci olmuş; Eurovision’da aldığı üçüncülük ile de şarkısının başarısını taçlandırmıştı. Tam 10 yıl sonra yeniden bir “Eric vs Danny” durumu olup olmayacağı şimdiden heyecan konusu. 

Bir başka bomba dönüş yapan isim de Melodifestivalen’in Schlager kraliçesi diyebileceğimiz Charlotte Perelli! Still Young isimli şarkısı ile hala Melodifestivalen ruhu olduğunu ima ettiğini düşündüğümüz Perelli’nin son Mello katılımı 2017 yılında “Mitt Liv” isimli şarkıyla olmuştu ve yarı finalden çıkamamıştı.

Geçtiğimiz yıl “Talking in My Sleep” ile büyük ilgi toplayan Paul Rey, şarkısı “Nobody” ile yarı finalden çıkamayarak herkesi şaşkına uğratan Klara Hammarström, Mendez ile düet yaptığı “Vamos Amigos” isimli şarkı ile 11. sırada yarışmayı tamamlayan Alvaro Estrella da bu sene tekrar göreceğimiz isimler arasında.

Bunların yanı sıra Alcazar grubundan Therese Merkel, Jessica Andersson ve Arvingarna gibi Mello sahnesinde yabancı olmayan isimleri de 2021 sahnesinde göreceğiz.

Aileye yeni katılan ve şimdiden iddialı olduğu düşünülen isimlerden de ufak bahsedelim;Kaditou: Swedish Idol 2018 finalisti. Yarışma sonrası çıkarttığı single uzun süre listelerde zirvenin sahibi oldu.Emil Assergård. Sony Müzik Swe ile anlaşma imzalayan şarkıcı aynı zamanda İsveç’in en sevilen youtuberlarından sayılmaktadır.

Patrik Jean: Geçtiğimiz yıl The Mamas’ın kazanan şarkısı “Move”un yazarlarından biri.Tusse: Swedish Idol 2019’un kazananı. Ülkenin en sevilen genç yeteneklerinden sayılıyor.Eva Rydberg & Ewa Roos: Ülkenin sevilen oyuncu/şarkıcılarından olan bu ikilinin müzikal kökenli oldukları biliniyor.WAHL feat. SAMI: WAHL ve Sami ülkenin en popüler Rap sanatçıları diyebiliriz. Sami’nin geçtiğimiz yaz Danny Saucedo ile yaptığı “Innan du väcker mig” isimli düet uzun süre listelerin üst sıralarında yer aldı.

Evet sevgili Melloseverler gördüğünüz üzere 2021, Mello açısından bol heyecanlı, tırnak yemeli, “of heyecanlan ölüyorum” demeli geçecek. Büyük umutlarla baktığımız 2021’den kim gelirse gelsin Eurovision’da top5 içerisinde olacağını şimdiden söylemek yanlış olmaz sanırım.


Bizi takipte kalın, Mello ile kalın. Teşekkürler.

Burak.