SALVADOR KARŞITI TEMSİLCİLER ARTIYOR!

Salvador Sabrol’ın açıklamalarına karşı Eurovision temsilcilerinden gelen tepkiler artıyor!

Daha önce sizlerle Robin Bengtsson‘un Salvador için yaptığı açıklamayı paylaşmıştık. Salvador’un açıklamalarını hatalı bulan Robin, Salvador’un tutumunu eleştirmişti. Robin’in Instagram’da paylaştığı fotoğraf ve yorum oldukça ilgi toplarken İsrail ve Norveç temsilcileri de Robin’i destekleyen ifadeler kullanmışlardı.

Imri Ziv, Robin’in açıklama yaptığı fotoğrafı beğenmekle kalmamış, yorumuna kalp emojisi koymuştu.
Jowst grubu da Robin’in fotoğrafına imalı bir şekilde “#CelebrateDiversity” yorumunu bırakarak Robin’e destek vermişti.

Salvador ve Robin arasındaki gerginliğin sonunun nereye varacağı beklenirken yeni bir açıklama da Romanya temsilcisi Alex Florea‘dan geldi. Kazanmak için Salvador’un sağlık problemini kullanıp bunun reklamını yaptığının altını çizen Florea oldukça ağır eleştirilerde bulundu. Tüm bu yarışma sürecinde Salvador’un sağlık hikayesi ile ön planda olduğunu, herhangi bir tanıtım faaliyetinde bulunmadığını ve varlığını gizemli bir şekilde sürdürdüğünü belirten Florea; bunun bir dram paketi olduğunu ve bunu doğru bulmadığını belirtti.

Konu gittikçe alevleniyor derken Hırvatistan temsilcisi Jacques Houdek de bir açıklamada bulunarak ateşi körükledi. Salvador’un sağlığının herkesin düşündüğü kadar kötü olmadığını söyleyen Houdek; provalardan önce Salvador’un turnesinin olduğunu ve yarışma sonrasında halen turnesinin devam ettiğini belirtti. Salvador’un Haziran ve Temmuz ayı programının da dolu olduğuna dikkat çeken Houdek de Portekiz temsilcisinin sağlığının çok ön planda olmasını eleştirdi.

Tüm bu açıklamalara rağmen Portekiz cephesi hala sessizliğini koruyor. Salvador’un sağlık sorunlarının bu kadar ön planda olması tartışılmaya devam edeceğe benziyor.