İKİNCİ YARI FİNAL ÜLKELERİ DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

İlk yarı final provalarının tamamlanmasının ardından tam gaz ikinci yarı final provaları başladı. Hareketin ve heyecanın ilk yarı final provalarına oranla daha fazla olduğu ikinci yarı final provalarından detaylar şu şekilde;

Sırbistan; Beklenenin aksine sade bir sahne ile karşımıza gelen Sırbistan, ilk yorumlarda beklenen altı olarak nitelendirildi.

Avusturya; Arka planda mavi-pembe tonlarının bulunduğu sahnede, Nathan’ı ilk olarak bir ay üstünde otururken görüyoruz. Renkler ve düzenlemelerle ilgili ufak değişiklikler yapacağını söylese de, Nathan ayda yürüyecek gibi duruyor.

Makedonya; Jana sahnede yalnız olacak. Flörtöz tavırları ile kameraya oynayacak olan Jana’nın arka planında klibinden görüntüler ve aynı tonlar görüyor olacağız. Beğeneni ve beğenmeyeni aynı seviyede olan Jana’nın ikinci provasında nelerin değişeceği merak konusu.

Malta; Claudia’nın en büyük hayallerinden biri olan Eurovision sahnesine çıkmak ilk provası ile gerçekleşmiş oldu. İki provaya iki farklı elbise ile gelecek olan Claudia, kamerada hangisi daha güzel gözükürse onu giyineceğini söylüyor. Claudia’yı sahnede tek başına izliyor olacağız.

Romanya; Sahneye iki savaş topu ile çıkan Ilinca&Alex ikilisi, ikinci yarı finalin en renkli sahnelerinden birine sahip olacak. Sahnede “Make Love, Not War” mesajı verecek olan ikili, salonu oldukça coşturacak gibi duruyor. Savaş toplarının esprisini ise söylemeyelim, sürpriz olsun.

Hollanda; İkinci yarı final provalarının en beğenilen isimlerinden biri de Hollanda oldu. Üç kardeşin ses ve vokallerindeki uyum kadar sahnedeki görüntüleri ve hareketlerindeki uyum da oldukça beğeni topladı. Yapılan basın oylamasında içlerinde bulundukları 9 ülkede arasından 3. oldular.

Macaristan; Joci’yi ulusal final sahnesinin aynı haliyle izliyor olacağız. Tabii bu performans ufak geliştirmelerle Eurovision sahnesine uyarlanmış olacak.

Danimarka; Anja yine sahnede tek başına vokal gücü ve sesiyle büyülüyor olacak. Meşhur kırmızı elbisesini giyip giymeyeceği ise şimdilik merak konusu. Anja için ulusal final performansının aynısı diyebiliriz.

İrlanda; Brendan Murray, başının üzerinde bir balonda dağları aşıp aşkı aramaya çıkmış bir hikaye ile karşımıza geliyor olacak.”Love can take you everywhere” dediği performansı için jürilerden iyi puan toplayacağı kuşkusuz.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=oTmxIE6vvf0[/embedyt]

San Marino; Valentina ve Jimmie ikilisine sahnede üç vokalist eşlik ediyor olacak. Disko renkleri ve disko enerjisini seyirciye yansıtacak olan ikilinin sahnesi için klasik Eurovision sahnesi diyebiliriz.

Hırvatistan; Jacques’e sahnede üç vokalist ile birlikte bir çello bir de keman sanatçısı eşlik ediyor olacak. Romantik bir background önünde söyleyecek olan Jacques’in, şarkısı ve performansı ile seyircinin gönlünü kazanıp, finale çıkmaya hak kazanabilecek mi merak konusu.

Norveç; JOWST karşımıza ulusal final performansı ile çıkıyor olacak.

İsviçre; Timebelle grubu karşımıza pastel tonların hakim olduğu “Apollo” temalı bir sahne ile gelecek. Mor ve sarı gibi iki zıt rengin pastelliği eşliğinde izleyeceğimiz grubun performansı oldukça göz doldurucu gözüküyor.

Belarus; Dillerinin yabancılığına rağmen ikilinin sempatikliği fanların gönlünü kazanmış durumda. Zeplinvari bir platfrom üzerinde masal diyarlarına yolculuk yaptıran ikilinin sahnesi masal kitaplarından fırlamış gibi duruyor.

Bulgaristan; İkinci yarı finalin, ikinci prova ülkeleri arasında şüphesiz en çok ilgiyi çeken en çok reaksiyon alan ülke Bulgaristan’dı. Sahnesinin mistik havası Kristian’ın sesi ve şarkısıyla o kadar güzel bir uyum yakalamış ki; yapılan basın oylamasında en yakın rakibinin neredeyse iki katı puan alarak yarıştığı 9 ülke arasında 1. olmuş. Kameralara nasıl yansıyacağı ise en büyük merak konularından biri.

Litvanya; Fusedmarc grubu ulusal final performanslarının aynısı ile geliyor olacak.

Estonya; Ulusal final performanslarının upgrade hali ile gelecek olan ikili, tematik olarak ulusal final performanslarının aynısı diyebiliriz. Biraz 2015 Norveç ve 2015 Estonya’yı andıran performans, Koit ve Laura’nın vokal yetenekleri ile göz dolduruyor.

İsrail; Daha önceki tüm Eurovision tecrübelerini harmanlamış olarak gelen Imri için, diğer tüm performanslarının karması bir şov ile karşımıza gelecek. Sahnenin merkezinde bulunan Imri’ye dansçıları eşlik ediyor olacak.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CUhGgxAQt3c[/embedyt]

İkinci yarı finalin ilk provaları şimdilik böyle. Bunların sadece ilk provalar olduğunun altını çizip, ikinci provalarda değişikliğe gidilebileceğini belirtmek gerek.

12 puanı takipte kalın!