BAKIŞ AÇISI-2: BELÇİKA

Merhaba, 12puan.com’da ilk kez geçen yıl başladığımız ve senenin şarkılarını analiz ettiğimiz “Bakış Açısı” dizimizle karşınızdayız. Bu yıl yine hem kulüp hem de forum üyelerimiz, kendi bakış açılarından Kiev yolcularını değerlendirdi. Görsellerin tümündeki imza ise Editörümüz Burak K.

Keyifli okumalar dileriz.

**************************

Yarışmanın başladığı ilk yıldan bu yana, 3 yıl hariç her sene katılan bir ülke Belçika. 8 kere sonuncu olmuş bir ülke olsalar da yarışmaya büyük renk kattıkları yıllar da gözden kaçmayacak kadar fazla. Belçika ilk ve tek birinciliğini Sandra Kim ve şarkısı “J’aime la vie” ile 1986 yılında aldı. Üstelik o sene Sandra şarkısının sözlerinde iddia ettiği gibi 15 değil, yalnızca 13 yaşındaydı. Tam 30 sene oldu yarışma Belçika topraklarına gitmeyeli. Kimbilir belki seneye Brugge’de ya da belki tekrar Brüksel’de olabilir yarışma.

Son yıllara bakıldığında ise en büyük başarılarını 2003 yılında görüyoruz, malumunuz hepimizin kalbine indiği anlar geliyor hemen akıllara. Sanomi ile Sertab’ın hemen ardından 2. Sırada bitirmişti yarışmayı o seneBelçikalılar. Geçen seneye bakarsak; hologramlarla, 3 boyutlu şovlarla geçen şovlar içerisinde enerjik ve kıpır kıpır sahnesiyle, dans koreografisiyle herkesin beğenisini kazanan Laura 10. Olmuştu.

2015’te ise yine sahne şovuyla ve enerjisiyle büyüleyen Loic, 217 puan alarak ve ülkesi adına 200 puan barajını geçen ilk isim olarak yarışmayı 4.sırada tamamlamıştı. Bariz görülen bir şey var ki, Belçika son yıllarda genç isimlere ve enerjilerine oldukça güveniyor ve karşılığını da güzel sonuçlarla alıyor.

Gelelim bu seneye. Ellie Delvaux ya da bilinen adıyla Blanche, “City Lights” isimli şarkısıyla sahnede olacak bu yıl. Oldukça genç bir isim olan Ellie, sadece 17 yaşında. Geçen sene katıldığı “La Voz de Bélgica” isimli Voice formatlı yarışmayı 10. Sırada tamamlayan Blanche, 22 Kasım 2016 tarihinde Belçikalı yayımcı RTBF tarafından ülkesini Kiev’de temsil edecek isim olarak açıklanmıştı.

Gelelim şarkı ve yarattığı etkiye. Benim şarkı ile ilgili fikrim şu; “modern, gizemli ve akılda kalıcı”. Dinlediğim an vurulduğum bir şarkı oldu City Ligths. Görünen o ki, sadece beni değil birçok fanı da etkiledi ve çoğu kişinin ilk 10 listesinde yer almakta Belçika bu sene. Bahislerde ise an itibariyle 4. sırada Blanche.

Benim Makedonya ile birlikte bu seneki 2 favorimden birisi olan Belçika, 1. Yarı finalinilk kısmında sahne alacak Kiev’de. İkinci yarı finale nazaran daha zorlu olan ilk yarı finalden bence zorlanmadan finale çıkacaktır Belçika. Sahne şovunda yavan bir performans izletmediği takdirde de ilk 10’u garanti diyorum bu sene ben.

Şampiyonluk derseniz ise, inanılmaz sevinirim öyle bir durumda. Ki son senelerde sahnelerine bakıldığı zaman Belçika’dan oldukça iyi bir sahne performansı da bekliyorum ben. Hatta hislerime güvenerek oldukça iddialı bir sözle de yazımı bitiriyorum dostlar. “Brussels’18; Party in City Lights”. Neden olmasın?

Hüseyin A.