HAFTANIN BİLANÇOSU: LOREEN ŞOKU VE KIEV’İN YENİ YOLCULARI!

Geçtiğimiz haftasonu son zamanların muhtemelen en hareketlisiydi. Zira üst üste aldığımız haberlerden dolayı biz hala şoku atlatamadığımızı ve kendimize gelemediğimizi kabul ediyoruz.

Şokun nedenini sizlere açıklayalım. (Biliyoruz sizler de bizim gibisiniz ama bilmeyen vardır diye bir not düşelim) Melodifestivalen’in dördüncü yarı finalinde yarışan Loreen ikinci şans etabına kalmış ve geçtiğimiz haftasonu Anton Hagman ile düelloya çıkmıştı.

İkişerli gruplar halinde toplam sekiz ismin yarıştığı İkinci Şans etabında isimler konusu hep muallaktı. Fanlar kimin çıkacağı konusunda mutabık değillerdi. Tek bir isimden herkes emindi o da Loreen’di. Loreen’in düellosu Anton Hagman’leydi ve Hagman, Loreen’e göre oldukça zayıf bir isimdi. Dördüncü sırada yarışan ikili, finale ismi açıklanacak son isimden biri olacaktı. O an geldiğinde finale çıkamadığına şaşıran Loreen mi yoksa finale çıktığı için şaşıran olan Anton Hagman mı daha büyük bir şok içindeydi buna emin değiliz. Emin olduğumuz tek şey o an izleyen herkesin Loreen’in düştüğü durum karşısındaki bakışlarıdır. Bu senenin yaşanmış ilk büyük şoku olarak bu olay ESC tarihinde yerini aldı bile.

Bu arada diğer isimleri de saymadan geçmeyelim. FO&O, Lisa Ajax ve Boris René finale çıkan diğer isimler oldu.

Gelelim güzel ve mutlu haberlere. Geçtiğimiz haftasonu üç yeni Eurovision şarkımız oldu.

Estonya; Koit Toome ve Laura – Verona

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=AwezBW84AH0[/embedyt]

Romanya; Ilinca feat. Alex Florea – Yodel It!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=QpFdUoMjf3w[/embedyt]

Portekiz; Salvador Sobral – Amar Pelos Dois

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=dlqdpYDDGFA[/embedyt]

Unutmadan bu akşam Yunanistan, Demy’nin şarkısına karar veriyor olacak. Eurovision.tv üzerinden izleyebileceğiniz bu yayını kaçırmayın!