MELFEST’TE BU HAFTA: ANDRA CHANSEN

Herkesin her konuda ikinci bir şansa ihtiyacı olabilir. Her yıl Melodifestivalen yarı finallerinde 3. ve 4. olan şarkıların ikinci bir şansı hakettiğini düşünmüş yapımcılar da. Aralarında Loreen’in de bulunduğu Andra Chansen turunda rakipler, eşleşmelerden galip çıkarak isimlerini haftaya yapılacak Melodifestivalen finaline taşıyabilmek için savaş verecekler. İşte o eşleşmeler:
1. FO&O vs. DE VET DU
Melodifestivalen’ın iki yeni ismi, iki boyband’den hangisi finale çıkacak merak konusu. “Gotta Thing About You” diyen FO&O grubu mu, yoksa arabalarına atlayıp finale doğru bir “Road Trip” yapmayı planlayan ve esprili şarkıları ile müzik ve mizahı birliktr işlemeyi seven De Vet Du mu? Beklenti daha ciddi ve radyo dostu bir şarkısı olan FO&O’nun finalist olacağı yönünde. Ancak İsveçlilerin finalde bir kez daha eğlenceli bir performans izlemek isteyebileceğini ve bu yüzden De Vet Du’ya şans verebileceklerini unutmamak gerek. Sürprize gebe bir eşleşme.
2. AXEL SCHYLSTRÖM vs. LISA AJAX
Melodifestivalen’ın bir yeni bir eski isminin düellosunda “I Don’t Give A” şarkısıyla Lisa Ajax, “Nar Ingen Ser” diyecek olan Axel’e göre daha şanslı görünüyor.
3. BORIS RENE vs. DISMISSED
Yine bir eski ve bir yeni ismin düellosu. Geçtiğimiz yıl daha iddialı bir katılımı olan Boris Rene bu yıl da iddiasını sürdürerek “Her Kiss” şarkısıyla finale biraz daha yakın. “Hearts Allign” diyen Dismissed ise marjinal sahnesi ve güçlü şarkısıyla bu yarışta ben de varım diyecek.
4. ANTON HAGMAN vs. LOREEN
Melodifestivalen’ın yeni isimlerinden Anton’un bu yarışın gediklisi ve eski galibi Loreen ve yine bu yarışın bilinçli ve deneyimli ekibinin elinden çıkan “Statements” karşısında şansı oldukça düşük. Her ne kadar şarkısı “Kiss You Goodbye” da kendisi kadar sempatik olan Anton’un genç kızlardan büyük destek alacağını düşünsek de, İkinci Şans turuna kalması dahi büyük sürpriz olan Loreen ve sloganlarla dolu marjinal şarkısı “Statements” finalin en güçlü adayı. Bakalım Loreen, sevenlerine yaşattığı hayal kırıklığını telafi edip Second Chance turundan gelerek Melodifestivalen’ı kazanabilecek mi? Bunu en son 2013’te “You” diyen Robin Stjenberg başarmıştı. İlginçtir, o şarkıyı da “Statement”ı kaleme alan ekip yazmıştı.